Skriv ut denna sida

Leif Öhman: Krigsövning Pågår

Leif Öhman 22 oktober 2014

Screen_Shot_2014-10-22_at_09.06.21.png

ÖB Sverker Göransson är upprörd och tar till starka ord likt någon som inte vet vad den pratar om.

Han menar att det är "rent förjävligt" att eller om "främmande makt" finns på vårt territorium. Det kan man visserligen hålla med om, men det kommer från fel mun. Falskt prat är det. De främmande makter SG talar om är organiserade i EU och NATO. Med dessa sluts pakter och överenskommelser. Därför är det lätt att som Löfven lova nej till Natomedlemsskap. Ingången till NATO kan gå via partnerskap genom bakdörren. Löftet måste sättas under lupp. Det måste även Löfven´s mening att återinföra värnpliktsförsvaret. Avskaffandet av det svenska värnpliktsförsvaret genomfördes i tystnad och obefintlig debatt. 

Det ÖB konstaterar som "rent förjävligt" är inte Sveriges deltagande Afghanistan och Libyen-krigen. Naturligtvis måste ÖB hålla tand för tunga om de krigsövningar som pågår i Sverige. De som deltar är ju märkligt nog inte "främmande makter". Vi ser och hör dem nu varje torsdag mellan 17-21. De övar mörkerflygning. 

En stor del av norra Sverige, men även andra områden i landet håller på att karteras inför prospekteringar. Den svenska öppenheten vad gäller tillstånd för undersökningar lockar både främmande mineralbolag och makter. Det gäller i allra högsta grad EU som till största del får sin malm från svenska gruvor. Giganterna Kina och Ryssland slöt nyligen ett avtal(för mig okänt innehåll), men kan bli en påverkan på Kinas import av västlig malm.

Den svenska förhoppningen på fler gruvor delas av ett flertal prospektering´s och gruvbolag. Ett flertal har säckat ihop och flytt fältet. Efter sig har de lämnat stor tragik och miljöförstöring. I Pajala har bolaget Northland hamnat nära konkursen, hundratals människor har lämnats åt sitt öde.  

Imperialismen nykoloniserar, i den svenska gruvdebatten pratas det om kolonisering av landet. Tveksamt om ett land kan kolonisera sig själv. De utpekade kolonisatörerna är inbjudna till budgetpris. Deras framfart vilar tryggt på minerallagen. 

   

                                                                                                                                                                 

Leif Öhman

Relaterade artiklar (efter tagg)