Skriv ut denna sida

Insändare: Syrien – ett Nato-projekt?

Björn Backengård 28 oktober 2014

Screen_Shot_2014-10-27_at_14.53.52.png

I dessa tider, med ett Nato-avtal som kan vara på väg till riksdagen samt propaganda för medlemskap, är det extra lämpligt att fundera över vad Nato verkligen är.

 

Den amerikanske generalen Wesley Clark fick hösten 2001 veta att USA planerade att attackera och ta bort regeringar i sju länder på fem år: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran. Video från ett föredrag 3 oktober 2007: (Länk här)

, 8:14 minuter.

En tidigare fransk utrikesminister, Roland Dumas, berättade sommaren 2013:

"Ungefär två år innan fientligheterna inleddes i Syrien var jag i England i andra ärenden, inte relaterade till Syrien. Jag träffade engelska tjänstemän, och några av dem ... erkände för mig ... att de förbereder något i Syrien. ... England höll på att förbereda rebellernas invasion i Syrien. ... [Varför? frågar programledaren] ... Av det enkla skälet att få bort Syriens regering ... "

Sedan fortsatte han att orsaken var att Syrien hade tagit ställning mot Israel. (Länk här), 1:20 minuter. Han talar franska, och avsnittet har engelsk textning.

Alltså arbetade grupper både i USA och Storbritannien på planer mot Syrien. Det leder till slutsatsen att det var ett Nato-projekt, dessutom troligen med bidrag från Israel. För Nato-sambandet talar även en uppgift från Thierry Meyssan, grundare och ordförande i Voltaire Network:

"När jag var i Libyen under 'Västs' attack, fick jag möjlighet att se en rapport från utlandets underrättelsetjänster. Den visade att, den 4 februari 2011 i Kairo, organiserade Nato ett möte för att starta 'den arabiska våren' i Libyen och Syrien. Enligt det dokumentet leddes mötet av [USA-senatorn] John McCain." (Länk här)

Slutligen några ord till om videon med Wesley Clark. Under tiden 3:50-4:20 finns något annat intressant, som kan visa en osynlig hand bakom demonstrationer. Han nämner ett shia-uppror i Irak i mars 1991 "... som vi hade provocerat ...".

Björn Backengård

Relaterade artiklar (efter tagg)