Skriv ut denna sida

Att få kriget under ett tak

Afghanistansolidaritet Nyhetsbrev 28 februari 28 februari 2013

Afghanska fredsvolontärer lämnar täcken, som tillverkats av en kvinnogrupp, till utsatta människor i Kabul.

Gräsrotsorganisationen Afghan Peace Volunteers (AVP) möter hot, skepsis och dagliga problem och risker som följer av att leva i en krigszon. Organisationen växte fram 2009 från en workshop i Bamiyan, en bergig jordbruksprovins i Afghanistan. Sedan dess har AVP gått vidare med kampanjprogram, anordnat fredsmarscher och skapat en fredsträdgård verkat för att få slut på kriget. Journalisten Faiz Ahmad reste , som medlem av gruppen, till Afghanistans huvudstad Kabul, där gruppen hittat ett hus från vilket man startat sitt senaste projekt. De skapade en samfällighet som utmanar den korruption och den fattigdom det långa kriget skapat, ett mångetniskt litet universum av det afghanska samhället. Syftet är att ”få kriget under ett tak ” och bryta ned hindren för fred.

Hundratals civila deltog i en protestdemonstration i staden Kunduz i norra Afghanistan i torsdags. Demonstranterna ropade anti-NATO och anti-amerikanska slagord. Demonstranterna krävde dödsstraff för de ansvariga för dödandet av fyra civila under en nattlig räd av ISAF och afghanska specialstyrkor. Voice of Russia 21 februari

Ur Afghanistansolidaritets nyhetsbrev för 28 februari.
Nästa nyhetsbrev kommer den 7 mars.
Har Du material som kan passa i nyhetsbrevet , sänd gärna till:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ladda upp Afghanistansolidaritets Nyhetsbrev 28 februari som PDF längre ner.

Afghanistansolidaritet Nyhetsbrev 28 februari