Skriv ut denna sida

Nytt fredssamtal i Helsingborg den 29 januari 2013

Jan Fredriksson Folket i Bild/Kulturfront - Helsingborg 11 oktober 2012

Jan Fredriksson på Restaurang

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.och ABF/Helsingborg kommer att anordna ett fredssamtal i Helsingborg den 29 januari 2013. Hittills inbjudna talare är Tage G Peterson och Elizabeth Johansson/Leif Öhman från Ofog.

I augusti månad genomförde Folket i Bild ett mycket lyckat Nordiskt Fredssamtal i Degerfors. På mötet frågade sig Tage G Peterson i sitt anförande varför det talas så lite om fred men desto mer om krig. Anders Ferm svar var att, att de var de senaste decenniernas omläggning av säkerhetspolitiken från försvar av Sveriges oberoende till deltagande i krig under Natos befäl.

För 107 år sedan stoppade nordisk fredsrörelse och arbetarrörelse ett överhängande krigshot mellan Norge och Sverige. Idag har Sveriges ett allt närmare samarbete med Nato. Sverige deltar tillsammans med de andra nordiska länderna i ett orättfärdigt krig på USA:s sida och Nato har flygstridsövningar i Norrbotten.

Mot bakgrund av Tage G Petersons fråga och Anders Ferms svar måste vi arbeta för att vända denna utveckling och förhindra att Sverige och FN dras i nya orättfärdiga krig.

Folket i Bild och ABF/Helsingborg kommer att anordna ett fredssamtal i Helsingborg den 29 januari 2013.

Inbjudna talare är Tage G Peterson och Elizabeth Johansson/Leif Öhman från Ofog. Ofog har varit med och uppmärksammat Sveriges och Natos flygövningar över Nordbotten. För de som inte känner till Ofog så kämpar aktivisterna för nedrustning, internationell solidaritet och en rättvis fredlig värld. De jobbar mot världens största krigsorganisation NATO och EUs ökade militarisering, mot kärnvapen samt mot vapenindustrin, såväl den svenska som den globala, se vidare information på Ofogs hemsida

Det finns intresse från ABF:s sida att starta en studiecirkel om fredsfrågor så förhoppningsvis kan en sådan bli av.

För att genomföra detta möte behövs det folk som kan hjälpa till med olika saker som att sköta bokbord, sälja fika med mera. För att diskutera dessa frågor med mera bjuds du in till ett arbetsmöte måndagen den 5 november klockan 18:30 i Folkets hus.

Kan du inte komma men är intresserad att hjälpa till får du gärna höra av dig. Du får också gärna hjälpa till att sprida information om mötet den 29 januari till vänner och bekanta.

Med bästa hälsningar

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jan Fredriksson Folket i Bild/Kulturfront - Helsingborg

Relaterade artiklar (efter tagg)