Skriv ut denna sida

Kommentar till Hitler-mustasch..

Ingvar Erlandsson 26 juni 2013

Insändaren Hitlermustasch i Vallentuna om vett och etikett i ett svenskt kommunfullmäktige känns ovanlig på fib.se.

I Björn Schaerströms längre version av sin insändare (som Björn Schaerström av någon anledning inte bestod FiB/K med) framgår Schaerströms skattegnäll något tydligare.

Ännu tydligare är han på Newsmill:
Jag öppnar gärna armarna för alla som vill komma hit och jobba och bidra. Men jag vill inte betala för det!

 

SCB: Vallentunas ”orimliga” skattetryck:

Kommun: Vallentuna

Total skattesats år 2013, %: 31,08

Skattesats i kommun 2013, %: 18,98

Skattesats i landsting 2013, %: 12,10

 

Frågan är väl om han ens är beredd att betala för sin, minst sagt,  trivialiserade lösning på den  globala flyktingproblematiken:
Låt oss också göra en annan mycket enkel beräkning. För samma kostnad som för en individ på Vallentunaboendet, alltså kr 926,000… vågar jag påstå… att man i en krigszon på sydligare breddgrader kunnat bygga ett enklare men väl fungerande flyktingskydd för 100 personer.”

 

Om vi nu skall vara så generösa att vi öppnar vårt samhälle… skall vi då också betala för det!?  Och om man nu har så humanitära ambitioner, varför då inte hjälpa så många som möjligt på plats i stället för ett fåtal här, i ett av världens dyraste länder omgärdat av fördyrande regler och krav! Varför inte hjälpa maximalt för pengarna!? Varför favorisera just de som haft råd att ta sig hit!?

 

Ja, kanske för att vi vill vara en human rättsstat i Europa som har att hantera ”ärenden” som faller på oss på ett humant och rättssäkert sätt. Nu när vi, opåkallat, fortsatt ska vara med och skapa flyktingproblem  i Afghanistan. Försvarsmaktens budgetunderlag för 2014 (se s.10)

 

Enströms fögderi är naturligtvis en svårare nöt än Billströms för en skattepopulist, även om Riksrevisionen kan ge bidrag : Leverans på utsatt tid? En granskning av försvarets internationella materielsamarbeten (RiR 2011:13)

 

Och apropå proportioner: Kostnader för EU-ländernas bistånd respektive militära insatser i Afghanistan


Eller som Björn Schaerström säger:
”Politik kan inte byggas på känslor och hopp. Politik måste baseras på verklighet, kunskap och sunt förnuft"

 

Ingvar Erlandsson

Ingvar Erlandsson