Skriv ut denna sida

4/4: Ofog-aktionen mot Natohögkvarteret

Nils Lundgren 1 april 2012

NATO konferens

Söndag 1 april genomfördes en internationell aktion på Natos högkvarter i Bryssel. Utan våld, och närmare tusen fredsaktivister förväntades delta enligt ett pressmeddelande från gruppen Ofog. Rapport om aktionen på Bokcafé Vulgo i Göteborg den 4 april kl 18.00.

Aktionsrapport från Nato Game Over

Start:
4 apr 2012 - 18:00
Slut:
4 apr 2012 - 20:00
Plats:
Bokcafé Vulgo, Göteborg

 

Fredsaktivister precis hemkomna från den internationella massaktionen "Nato Game Over" mot NATOs huvudkvarter i Bryssel visar bilder och videos.

Det blir också pepp inför framtida större fredsaktioner runt om i europa och diskussion om hur fredsrörelsen i Sverige kan samarbeta med rörelser i andra länder i kampen mot krigsmaskineriet.

Plats: Bokcafé Vulgo, Nordhemsgatan 49 (hållplats Prinsgatan)
Tid: onsdag 4 april 18.00-20.00

Antimilitcafé?
Första onsdagen i varje månad ordnar Ofog Göteborg café med föreläsningar, workshops och diskussioner. På varje café blir det också quiz kopplat till kvällens tema och veganskt fika finns för en billig slant. Caféerna är gratis och öppna för alla.

 

OFOG INFÖR RÄTTA  Dom i målet meddelas den 17 april

Ofog genomförde aktionen för att man anser att Nato ingriper militärt i hela världen utan stöd från det internationella samfundet eller internationell lag.

”Vi i Ofog har som mål att undanröja varje tvivel om att Sverige är ett alliansfritt land. Sverige deltar i samma övningar som NATO, och i Afghanistan står svenska soldater under Natoflagg” säger Sofie Schellenberg, Ofog, i pressmeddelandet.

 

– Nato är världens största krigsorganisation. Det betyder att den är världens största vansinne, och det enda du kan göra är motstånd, säger Pelle Sunvisson, grundskolelärare i Brandbergen utanför Stockholm och aktiv i nätverket Ofog, till Fria Tidningen.

 

Ofog är ett antimilitaristiskt nätverk som med ickevåldslig direkt aktion jobbar mot vapenindustrin, kärnvapen, NATO, och andra former av militarism.

Åren 2007 och 2008 arrangerade Ofog fredsläger och direktaktioner mot vapenindustrin i Karlskoga. Hösten 2008 genomfördes de första avrustningsaktionerna inom nätverket. De senaste somrarna har våra aktionsläger arrangerats i Luleå mot NATOs och USAs krigsövningar vid det militära övningsområdet NEAT i Norrbotten. Ofog deltar även vid internationella protester och aktioner vid kärnvapenbaser och NATOs högkvarter.

Aktiva ofogare finns över hela landet. Lokalavdelningar finns i Göteborg, Malmö, Umeå och Stockholm, varav den förstnämnda är den största.

 

Relaterade artiklar (efter tagg)