Skriv ut denna sida

Enögt om Ryssland och Eurovision

Ulf Bjerén, Karlskrona 14 april 2014
Ulf Bjerén
Ulf Bjerén

Inget har framkommit som visar att Ryssland överskridit sina befogenheter enligt 1997 års flottavtal att hålla trupper på Krim. Inte ett skott avlossades. Talet om invasion är aggressiv propaganda.

Robert Johannesson, miljöchef i Karlskrona, är Dagens Twittrare i Sydöstran 12 april. Han finner det märkligt att Ryssland får vara med i Eurovision då ”de … invaderat ett annat medtävlande land”. Därmed hänger han på propagandakören.

Ingen juridisk instans har provat Autonoma Republiken Krims initiativ att avskiljas enligt FN-stadgans artikel 1 om nationellt självbestämmande och dess suveräna beslut efter en internationellt övervakad folkomröstning att återförenas med Ryssland. Inget har heller framkommit som visar att Ryssland överskridit sina befogenheter enligt 1997 års flottavtal att hålla trupper på Krim. Inte ett skott avlossades. Talet om invasion är aggressiv propaganda.

Men Israel, som invaderat och ockuperat territorium tillhörande grannländerna, i strid med artikel 2:4 i FN-stadgan bombat Libanon och Syrien, utsätter Gaza för en folkmordisk svältblockad, folkrättsstridigt bygger ut bosättningarna på Västbanken och, i motsats till Ryssland, inte ens ligger i Europa, får vara med! Utan att Johannesson protesterar.

Det är till att yla med vargarna.

 

 

Ulf Bjerén, Karlskrona

Relaterade artiklar (efter tagg)