Skriv ut denna sida

Troligen inte en sarinattack i Syrien

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 25 augusti 2013

Johan Wiktorin vid vid Kungliga krigsvetenskapsakademin fortsätter sin diskussion om den påstådda gasattacken i Damaskus.

Troligen inte en sarinattack i Syrien, skriver Johan Wictorin, på Kungliga krigsakademins hemsida.
 
Troligen inte en sarinattack i Syrien – Del 2
Skeptiska röstet mot påstådd gasattacken i Damaskus.
Fruktansvärda bilder som påstås visa en massiv saringasattack mot civila i distriktet Ghouta, i Damaskus östra delar, har visats upp i media det senaste dygnet. Om bilderna kan konstateras vara autentiska är det utan tvivel en mycket hemsk tragedi som utspelat sig. Men vilka ligger bakom och vilka tjänar på det?

 

Syriska soldater har hittat kemisk medel i en tunnel som används av rebellerna
Syriska soldater har hittat kemiska medel i en tunnel när de gick in en tunnel som används av rebellerna i en av Damaskus förorter, rapportera syrisk TV.
Enligt den ryska utrikesministern är den syriska regeringen beredd att samarbeta med FNs experter, uppger RT.com. Iran varnar USA för att ingripa militärt i Syrien då det skulle få allvarliga konsekvenser för hela regionen.
Youtubefilmer som sägs visa en gassattack i Damaskus var gjorda före händelsen ägt rum
 
Den ryska utrikesministerns talesman säger att de har fått fram fler bevis på att “gasattacken” var en provokation. De cirkulerar uppgifter på internet att det material som skall visa att en gasattack ägt rum var utlagda på internet flera timmar innan den påstådda attacken hade inträffat.
Erdogans politik gentemot Syrien är kontraproduktiv
Turkiets politik är slagen i bitar. Den har inget djup, inga principer och moral. Det handlar inte bara om misskötsel och ett misslyckande av en cynisk opportunism. Snarare är det något som är komplett oförklarligt om det inte finns någon form av överenskommelse i bakgrunden som att exempelvis  att Erdogan blir regionens stora vinnare, skriver Prof. Rodney Shakespeare, på PRESSTV.
Jan Fredriksson-Lästips Syrien