Skriv ut denna sida

Det är inte rätt att beväpna rebellerna

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 16 juni 2013
Vice premiärminister Nick Clegg säger att det är fria fantasier att tro att Storbritannien kan bidra till att lösa konflikten i Syrien, skriver The Guardian
USAs varning för att konflikten kan sprida över nationella gränser har nu fått verklig näring sedan sunnijihadister fått tillgång till avancerade luftvärnsmissiler, skriver The Guardian.
Sunni jihadistgrupper i norra Syrien har tillgång till stort lager av den typ av anti-flygmissiler som Obamaadministrationen hitintills inte velat att rebellgrupperna skall ha tillgång till.

Storbritannien organiserade en  invasion av rebeller. De frågade om jag inte ville vara med fast att jag inte längre var minister, säger Roland Dumas i en intervju i fransk TV. Anledningen till invasionen är att Syrien är mot Israel.
USAs beslut att förse rebellerna med vapen innebär att barack Obama nu är till fullo är engagerad på de beväpnade gruppernas sida vilket inkludera de mest extrema islamistiska grupperna i Mellanöstern. Samma sunni-wahabi islamism som dödade flera tusen amerikaner den 11 september 2001, skriver Robert Fisk i Independent. Samtidigt finns det uppgifter som tyder på att Iran ämnar sända en första kontingent av 4000 från det iranska Revolutionsgardet.

Jan Fredriksson-Lästips Syrien