Skriv ut denna sida

Israels bombanfall mot Syrien

Pressmeddelande: Föreningen Syriensolidaritet-Bengt Frejd 7 maj 2013

Enligt FN-stagdan så är alla medlemmar i FN skyldiga att “avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende“. Trots att bombanfallen är uppenbara brott mot FN-stadgan uttalar sig inte något av riksdagspartierna mot bombanfallen. Manifestation mot Israels bombningar den 11 maj kl 12.30 på Järntorget i Göteborg

Israel flygbombade återigen Syrien den 5 maj i närheten av Damaskus. Även den 30 januari i år bombade Israel Syrien i samma område.

När det gäller striderna inne i Syrien så har riksdagspartierna varit snabba att ensidigt fördöma Syriens regering. Men när Israel gång på gång flygbombar en annan FN-medlem så håller de tyst.

Partierna i riksdagen försvarar inte konsekvent FN-stadgans våldsförbud. De framstår inte som fredspartier utan i varierande grad som krigspartier som vänder kappan efter vinden.

Vi har under de senaste 100 åren sett stormakterna dra in världen i två världskrig. Läget i världen är idag mycket allvarligt. USA och dess allierade försöker med alla medel slå en militär järnring runt Kina och Ryssland på den euroasiatiska landmassan. Det är i ljuset av detta som vi måste se det pågående kriget mot Syrien (som är allierat med Ryssland) och krigstrummorna som hörs på andra håll.

Föreningen Syriensolidaritet fördömer Israels krigshandlingar mot Syrien och uppmanar alla fredsvänner i Sverige att unisont höja rösten för att försvara freden.

Vi kräver av den svenska regeringen att de ställer sig bakom Arabförbundets krav att FN:s säkerhetsråd skall agera för att stoppa bombningarna.


Föreningen Syriensolidaritet, 7/5 2013


Manifestation mot Israels bombningar av Syrien

För varje nations rätt till självbestämmande.
På grund av Israels senaste bombningar i Stoppa_krigetSyrien så kallar Proletären FF med flera till en manifestation mot detta,
den 11 maj kl 12.30 på Järntorget.

Vi manifesterar under parollerna
Stöd Syriens rätt till självbestämmande
Fördöm Israels krigshandlingar
Bojkotta Israel

Är det fler organisationer som vill ansluta sig till manifestationen så ring 0761183800 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pressmeddelande: Föreningen Syriensolidaritet-Bengt Frejd