Skriv ut denna sida

Syrien bli ett Somalia

FARS News Agency-Hurriyet Daily News via Jan Fredriksson 30 december 2012

Lakhdar Brahimi FARS News Agency rapporterar att FN’ fredssändebud för Syrien Lakhdar Brahimi på ett nyhetsmöte i Kairo med The Arab League sagt ifrån att han aldrig krävt att eller sagt något om president Assads avgång som en förutsättning för att uppnå eldupphör. Han menar att landet kan kollapsa och hamna i en situation liknande Somalia.

Arab League Secretary-General Nabil Elaraby (R) speaks with U.N.-Arab League envoy for Syria Lakhdar Brahimi at the Arab League's headquarters in Cairo December 30, 2012.
I Hurriyet Daily News kan vi i söndagens nätupplaga läsa att FN’ fredsmäklare Lakhdar Brahim att han har ett förslag på hur man skall lösa konflikten i Syrien som kan antas av FN. Han säger att han har diskuterat planen med Ryssland och Syrien. Hans förslag är baserat på Genevedeklarationen från i somras som kräver ett eldupphören plan för parlament och presidentval.
FARS News Agency rapporterar också i söndags att den libanesiske maronitiske ledaren Suleiman Frangieh kritiserar de länder som försöker förhindra att president Bashar Assad ställer upp i presidentvalet 2104. Orsaken till detta är att de vet att det syriska folket står bakom Assad.
FARS News Agency-Hurriyet Daily News via Jan Fredriksson