Skriv ut denna sida

Syrien

Jan Erik Fredriksson-Ulf Bjerén 3 juli 2012

Svenska journalister som bevakar Mellanöstern har beröringsskräck för substantiven olja och gas trots dess avgörande betydelse som drivmedel för de konflikter vi sett och nu ser i området, anser Jan Erik Fredriksson. Underblåsandet av inbördeskrig i Syrien fortsätter och ökar och undersstöds av krigspropagandan i media. Snart nog kan vi ha ett storkrig i Asien, anser Ulf Bjerén.

I  artikeln nedan tar Robert Fisk upp oljan och gasen betydelse och som i all sin cynism också kan vara det som gör att Europa och USA, trots allt orerande om Assadregimen, kan accepterar ett styre under hans regim. http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-western-agreement-could-leave-syria-in-assads-hands-for-two-more-years-7897087.html.

 

Se även tidigare länk på denna sida till Imad Fawzi Shueibi http://www.voltairenet.org/Struggle-over-the-Middle-East-Gas.

Det turkiska plan som Syrien sköt ner var enligt amerikanska underrättelsekällor inne på Syriskt territorium. http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-jet-shot-down-inside-syrian-airspace-report.aspx?pageID=238&nID=24443&NewsCatID=338

I en artikel i Sundays  Zaman beskrivs  kostnaden och riskerna för Turkiet med konflikten med Syrien eller om kriget går över i ett sekteristiskt krig.

http://www.todayszaman.com/news-285117-turkey-faces-disquieting-risks-in-escalation-of-syrian-crisis.html

Was Houla Massacre Ordered by the Western Military Alliance?

Underblåsandet av inbördeskrig i Syrien fortsätter och ökar och undersstöds av krigspropagandan i media. Snart nog kan vi ha ett storkrig i Asien, anser Ulf Bjerén som tipsar om två hemsidor:
http://syrienblogg.wordpress.com/
http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Jan Erik Fredriksson-Ulf Bjerén