Skriv ut denna sida

Minns massakrerna i Libanon 1982

Nils Lundgren 14 mars 2012
Lisa Norman: Minns massakrerna i Libanon 1982 Nils Lundgren +46 73-0398823

VIDEO: I-phoneanpassad, samma videofilm finns också i en kvalitativt bättre version: Lisa Norman: Massakrerna 1982 i Libanon I år har 30 år gått sedan de palestinska flyktinglägren i Libanon utsattes för falangisternas massakrer 1982, under "överinseende" av Israel. Sjuksköterskan Lisa Norman och en tysk kollega var nära att bli bortförda av de libanesiska fascisterna, men lyckades få stanna för att ta hand om patienterna. Hennes andra kolleger fördes bort och en kort stund senare hördes intensiv skottlossning i cirka 15 minuter. I flyktinglägren fylldes gränder och gator med liken av kvinnor, barn och gamla. Än har offren för avrättningarna och massdödandet inte fått upprättelse.

Filmen är förhoppningsvis I-phoneanpassad, samma videofilm finns också i en kvalitativt bättre version: 

Lisa Norman: Massakrerna 1982 i Libanon

Sjuksköterskan Lisa Norman berättar om när hon arbetade på ett sjukhus i ett av de flyktingläger i Libanon som utsattes för falangisternas massakrer 1982. De libanesiska fascisternas ledare hade fascistgeneralen Franco i Spanien, som förebild.

Lisa Norman och en tysk kollega var nära att bli bortförda, men lyckades få stanna för att ta hand om patienterna. Hennes andra kolleger fördes bort och en kort stund senare hördes intensivt skottlossning i cirka 15 minuter.

I flyktinglägren fylldes gränder och gator med liken av kvinnor, barn och gamla. Än har offren för avrättningarna och massdödandet inte fått upprättelse.