Skriv ut denna sida

Bevara alliansfriheten Nej till Nato-medlemskap!

Celanders Förlag 4 november 2014

Screen_Shot_2014-11-04_at_20.35.51.png

Utan att Sverige är militärt hotat från nå- got håll har det uppstått en yvig debatt om Sveriges ställning som alliansfritt land. Steg för steg har politiska besluts- fattare och militärer ökat samverkan med den västliga militäralliansen Nato – utan att det finns några militära hot mot Sve- rige och utan att varje steg prövats mot bakgrund av Sveriges traditionella ställ- ning som alliansfritt och fredssinnat. 

4Bevara alliansfriheten – nej till Nato-med- lemskap! är en antologi med bidrag från många författare som menar att ett svenskt medlemskap i Nato inte förbätt- rar landets säkerhet utan försvårar en fredspolitik i vårt närområde och ökar risken för att vi blir indragna i konflikter och krig. Boken tar upp säkerhetspolitis- ka aspekter, fredspolitik, ger historiska perspektiv, belyser kärnvapenfrågan, ger perspektiv på alliansfriheten. Den berör även FN och folkrätt, Ukrainakonflikten, demokratiaspekter och de så kallade soli- daritetsförklaringarna.

Boken släpps på en presskonferens i Riksdagshuset kl 10 torsdagen den 13 november.

Anders Björnsson & yyt (red)

Bevara alliansfriheten – nej till Nato-med- lemskap!
Danskt band, 224 sidor
Omslag: www.bokochform.se

Tryck: CPI books, Tyskland, 2014 ISBN: 978-91-87393-21-1 Utgivningsdatum: 13.11.2014 

Författarna

Anders Björnsson och Sven Hirdman har varit bokens redaktörer, förordet har skrivits av Thage G Peterson och dess- utom medverkar Mats Bergquist, Carl Björeman, Anders Björnsson, Hans Blix, Hans Corell, Rolf Ekéus, Anders Ferm, Sven Hirdman, Katrine Marçal, Leif Pagrotsky, Pierre Schori , Sören Somme- lius, Maj Britt Theorin, Erkki Tuomioja och Lennart Uller. 

Celanders Förlag