Skriv ut denna sida

Cinema Queer utforskar nya rum - med visningar i kyrka, badhus och gallerier!

Cinema Queer 21 september 2014

Screen_Shot_2014-09-21_at_11.39.43.png

Cinema Queer Internationel Film Festival är tillbaka för fjärde gången 9 - 12 oktober, nu mer utmanade än någonsin! Vi har i år valt att röra oss utanför den traditionella biografen och utforska nya visningsmöjligheter.

Cinema Queer utforskar nya rum -
med visningar i kyrka, badhus och gallerier!

Cinema Queer Internationel Film Festival är tillbaka för fjärde gången 9 - 12 oktober, nu mer utmanade än någonsin! Vi har i år valt att röra oss utanför den traditionella biografen och utforska nya visningsmöjligheter.  “Satsningen är delvis en kritik mot bristen på biografer i Stockholm, men även ett sätt för oss att utveckla festivalformatet och fortsätta att skapa spännande upplevelser för vår publik. Cinema Queer är en lekfull festival som erbjuder sina besökare det lilla extra” säger festivalchef Melissa Lindgren. 

Cinema Queers invigning kommer att ske i Högalidskyrkan med Sverigepremiär av det brasilianska dramat Reaching for the Moon av Bruno Barreto. “Att inviga festivalen i en kyrka känns oerhört spännande, vi har rum i Stockholm som är exkluderande för många, vår tanke är att ta över denna plats och öppna upp för alla” säger festivalchef Oscar Eriksson. 

Under lördagen arrangerar vi även badbio på Storkyrkobadet med Sverigepremiären av Bruce La Bruce tolkning av Pierrot Lunaire. En experimentell visning både vad gäller filmvalet och visningsmiljön. “Bruce La Bruce är en queerikon och Storkyrkobadet har länge varit en ikonisk mötesplats för gay-communityt i Stockholm. Att sammanföra dessa två är klockrent!” säger Melissa Lindgren.


FOKUS PÅ RASIFIERADE HBTQ-PERSONER
Cinema Queer har även valt att fokusera på rasifierade HBTQ-personer under årets festival. Detta syns genom en helkväll med både kortfilm, dokumentär och långfilm. Festivalen besöks av Red Summer, regissör till den uppmärksammade dokumentären Al Nisa: Black Muslim Women In Atlantas Gay Mecca som får Sverigepremiär under festivalen. Efter visningen arrangerar Cinema Queer ett samtal mellan Summer och svenska rasifierade HBTQ-personer för att prata om tillhörighet, aktivism och tro.    

Mer info om program/biljetter hittar ni på www.cinemaqueer.se

Cinema Queer