Skriv ut denna sida

13/6 -15/6: Om kultur som motstånd, identitet och försoning

Palestinagrupperna 30 mars 2014
sjoviksseminariet
sjoviksseminariet Bild: facebook

Med kulturen som vapen - Den 13-15 juni anordnas Sjöviksseminariet för tolfe året i rad, en mötesplats för de som vill lära sig mer och dela åsikter om situationen i Palestina-Israel och som vill hitta formerna för sitt engagemang.

Temat för årets seminarium är kultur och vi kommer att diskutera vilken roll kulturen spelar i Palestina/Israel-konflikten. Musik, litteratur, teater, film och gatukonst används för att utöva motstånd mot ockupationsmakten, som fredsprojekt och som identitetsskapare inom olika grupper. 

Under tre dagar kommer kulturarbetare, aktivister och forskare från Palestina, Israel och Sverige att dela med sig av sina erfarenheter att arbeta med kulturen som verktyg. Tillsammans skall vi undersöka i vilken grad kulturen kan påverka och bilda opinion. 

Det blir föreläsningar, samtal i grupper, workshops, utställningar, film, musik, poesi och teater.  

Tid: Fredag 13/6 18.00 - söndag 15/6 14.00
Plats: Sjöviks Folkhögskola, Folkkärna, södra Dalarna. Närmaste stad är Avesta. Tågstation är Avesta/Krylbo. Det tar 1,5 timme från Stockholm. Vi hämtar vid stationen om man anmäler ankomsttid.
Pris: 850 kr/person (inkluderar konferens, alla måltider, logi i dubbelrum två nätter). Pris utan boende 380 kr/person. Enkelrum 150 kr/person extra. Lakan finns att hyra för 100 kronor.

Anmälan görs genom inbetalning till Sjöviks folkhögskolas bankgiro 233-5875. Anmälan kan också göras via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefonnummer 0226-67800

Gilla Sjöviksseminariet på facebook: www.facebook/sjoviksseminariet
Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arrangörer är Palestinagrupperna i Sverige tillsammans med Sjöviks folkhögskola, Södra Dalarnas FN-förening, Riksteaterns Palestinanätverk, Studieförbundet Bilda, Kristna Freds, Re:Orient, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. (Fler arrangörer tillkommer). Seminariet genomförs med stöd av Folke Bernadotte Akademin. 

Palestinagruppen i Stockholm är en del av Palestinagrupperna i Sverige (PGS).

Our mailing address is:
Palestinagruppen i Stockholm

Götgatan 22a, Stockholm, Sverige

Stockholm 11846

Sweden
Palestinagrupperna

Relaterade artiklar (efter tagg)