Skriv ut denna sida

Musikvideo inspelad över halva världen

Nils Lundgren 11 februari 2014
Face of the moon Violet Road

Norska Tromsø-bandet Violet Road bad folk om att sjunga playback till deras nya låt «Face of the moon» och samtidigt filma sig själva. De fick filmer från hela världen. Nu är musikvideon ute worldwide.

Folk över halva jordklotet sjunger med i refrängen, det ger en bild av världen i december 2013 med olika årstider.

- Vi tycker att det blev otroligt cool, eller "kult" som det heter på norska, säger mandolinspelaren och sångaren Halvard Rundberg i Violet Road.

- Idén tycker vi är väldigt bra, det vi inte förstod först var att det var så många som ville bidra. Vi är verkligen glada över att ha fått så många inspelningar, säger bandets sångare Ketil Holmstad-Solberg till NRK P1 och NRK Nordnytt.

Refrängen handlar om att leta efter vatten på månen.

Nästan alla av filmarna har ju en eller annan form av vatten i sin närhet, så det var bara att gå ner på stranden och filma sig själv med mobiltelefon säger Holmstad-Solberg.

Bidragen kommer från så olika ställen som Stockholm, Haiti, Taiwan, Tokyo, Sortland, New York, Durban, Aruba och Oslo.

«Face of the moon» är en av sångerna på den nya plattan från Violent Road, som nu är färdiginspelad. Skivan kommer ut den 28 april.

10/3: Linnea Henriksson möter Syskonen Rundberg
SVT Sapmi Sessions 10 mars: Musik av bröderna Rundberg, medlemmar i bandet Violet Road i ett möte med Linnea Henriksson.