Skriv ut denna sida

19/4: ”En Socialtjänst i strykklass”

Nils Lundgren 5 april 2012

Till alla anställda i Stockholms stad har utgått ett påbud att Stockholm – the Capital of Scandinavia – skall vara i ”världsklass”.  Alla stadens ansvarsområden inklusive socialtjänsten – skall uppvisa världsklass. Bland annat ska de ”bidragsberoende” (de som lever på försörjningsstöd) halveras till antalet och antalet hemlösa likaså. Yrkesaktiva socialarbetare berättar om sin verklighet bakom de vackra målsättningarna. Om svårigheterna att följa socialtjänstlagen och att ge klienterna det bistånd och det bemötande de har rätt till. Och viktigast av allt; om vilka redskap som behövs för att nå en förändring. Torsdag den 19 april kl. 18.00,  ABF-huset Sveavägen 41, Stockholm

 

Seminarium – ”En Socialtjänst i strykklass” 19 Apr 12 Debatt: Har vi råd med välfärden? 26 Apr 12 Stockholm

Solrosuppropet 2012 vill belysa de missförhållanden som närmare hundratusen personer drabbas av i Sverige idag. Uppropet arrangeras på ett flertal orter runt om i landet i solidaritet med alla som får betala priset för den nuvarande politiken.

Seminarium – KAN VINSTSAMHÄLLET TYGLAS?

14 Apr 2012 - 13:00

Stockholm

Marknaden med vinsten som främsta styråra har trängt in på de flesta offentliga samhällsområden. Konkurrensupphandling, privatisering och marknadssystem för styrning av den offentliga verksamheten dominerar, politisk styrning och demokratin trängs tillbaka, kapitalintressena allt viktigare. Finns det möjligheter att tygla och pressa tillbaka denna utveckling?

Medverkande:

Jesper Meijling, forskare vid KTH i Stockholm, belyser följderna av marknadsmodeller som styråra inom offentlig verksamhet.

Patrik Hall, docent och forskare vid Malmö Högskola, belyser följderna av de nya styrsystemen – bl.a. marknadsstyrning – inom de offentliga organisationerna.

Göran Dahlgren, gästprofessor vid Liverpool University, tidigare bl.a. depar-
tementsråd på Socialdepartement, belyser effekter av vinstdriven vård och visar hur vårdens kommersialisering kan brytas samtidigt som man vidareutvecklar en politik för en bättre och jämlikare vård.

Per Thullberg, fil.dr, tidigare bl.a. rektor för Södertörns Högskola och chef för Skolverket, belyser följderna av systemskiftet – konkurrens, privatisering – inom skolväsendet.

Avslutande kommentar: Anne Marie Lindgren, tidigare bl.a. utrednings-
chef Arbetarrörelsens Tankesmedja.

Mötesledare: Carl Tham

• Lördag 14 april kl 13.00-16.30, ABF-huset, Sveavägen 41 • Entré 60 kr

 

Seminarium – ”En Socialtjänst i strykklass”

19 Apr 2012 - 18:00

Stockholm

Till alla anställda i Stockholms stad har utgått ett påbud att Stockholm – the Capital of Scandinavia – skall vara i ”världsklass”.  Alla stadens ansvarsområden inklusive socialtjänsten – skall uppvisa världsklass. Bland annat ska de ”bidragsberoende” (de som lever på försörjningsstöd) halveras till antalet och antalet hemlösa likaså.

Yrkesaktiva socialarbetare berättar om sin verklighet bakom de vackra målsättningarna. Om svårigheterna att följa socialtjänstlagen och att ge klienterna det bistånd och det bemötande de har rätt till. Och viktigast av allt; om vilka redskap som behövs för att nå en förändring.

Tid: torsdag den 19 april kl. 18.00
Plats:
ABF-huset Sveavägen 41

Medverkande:
Irma Asplund   (socialpsykiatri)
Ann-Marie Strömberg  (moderator/ aktiv SSR)
MärtaLisa Tillema   (vuxna missbrukare/aktiv Vision
Amin Wikman  (försörjningsstöd)
Katrin Öjerhag (vuxen/ f.d. barn och ungdom)

Arrangör:
Nätverket ”Nu Bryter Vi Tystnaden” (fackligt aktiva socialarbetare från både Vision (f.d. SKTF) och Akademikerförbundet SSR)
i samarbete med nätverket Gemensam Välfärd Stockholm

 

Solrosuppropet 2012 vill belysa de missförhållanden som närmare hundratusen personer drabbas av i Sverige idag. Uppropet arrangeras på ett flertal orter runt om i landet i solidaritet med alla som få Organiserat av Solrosupproet | Typ: manifestation

Solrosuppropet 2012 vill belysa de missförhållanden som närmare hundratusen personer drabbas av i Sverige idag. Uppropet arrangeras på ett flertal orter runt om i landet i solidaritet med alla som får betala priset för den nuvarande politiken.

Solrosuppropet är en gräsrotsrörelse som är partipolitiskt och religiöst obunden.

Kontaktuppgifter till de städer som planerar manifestationer (fler tillkommer eventuellt):

Gävle

Anneli Ekholm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 026-13 13 17 (kopplar till mobil) 070-294084011 (sms)

Helsingborg Helen Albertsson 0764-120134 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Härnösand Gertie Gladnikoff Aktionsgruppen för de sjukförsäkrades rätt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 076-138 98 45

Kalmar/Nybro/Öland Christine Holmberg - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Karlstad Kenneth Birath - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Ivarsson - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ljungby Jerry Rogerstam Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-2131614

Malmö

Agneta Holmqvist Holm - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. mob 0729-07 54 29, Adrian Engström - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. mob 0735-45 44 96 Norrköping

Lotta Larsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0765-615853


Stockholm

Carina Wellton

073-970 97 91 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Umeå

Annelie Lövgren 070-541 29 79

 

Västerås

Maria Werme - 073-7241865 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För nationella frågor, kontakta Charlotte Thérèse Björnström Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


108 läkare protesterar mot utförsäkringarna  Nu har 108 läkare, de flesta specialister i allmänmedicin eller psykiatri, har ställt sig bakom ett nytt upprop. Det är nätverket Gemensam välfärd har som tagit inititativ till uppropet.

 

Ministern följer inte riksdagsbeslut

Artikel publicerad 27 februari 2012 på SVD Brännpunkt

 

 

 

GEMENSAM VÄLFÄRD

Relaterade artiklar (efter tagg)