Skriv ut denna sida

Överfallen och misshandlad

Kristoffer Larsson tipsade 28 juli 2012

Ship to Gazas talesman Dror Feiler, 61, överfölls och misshandlades av okända gärningsmän vid midnatt natten till fredag. Konstnären och Ship to Gaza-talespersonen Dror Feiler var på väg tillbaka till båten efter en stödfest i centrala Göteborg. Plötsligt blev han överfallen bakifrån. – De hoppade på mig och utdelade sparkar och slag.

 

Aftonbladet: Ship to Gazas talesperson misshandlad

SvD:Ship to Gaza-aktivist misshandlad

Feiler klarade sig undan med skrubbsår, och tror att misshandeln är kopplad till hans engagemang i organisationen. - De försökte inte råna mig och eftersom det har funnits hot mot mig och mot Ship to Gaza på sociala medier är det inte så långsökt, säger Dror Feiler till TT.

Ship to Gazas talesperson överfallen i Göteborg

Där vettet tar slut, tar nävarna vid.

På fredagen polisanmälde Dror Feiler överfallet. Han säger i en kommentar till det inträffade:

- Vi i Ship to Gaza har mötts av ett fantastiskt stöd under vår resa längs hela den svenska kusten från Umeå till Göteborg. Överallt har människor strömmat till och lämnat bidrag till vårt arbete för att häva blockaden mot Gazaremsans befolkning, Tyvärr har det också riktats hot mot oss i sociala medier, hot som vi uppenbarligen måste ta på allvar. Det är sorgligt att ideellt arbete för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa kan väcka aggressivitet hos vissa personer.

I torsdags dök dessa  "mot demonstranter" upp – i Sannegårdshamnen. Det är samma personer som var med och demonstrerade mot Ship to Gaza i Stockholm, för att stödja Israels folkrättsvidriga politik.

Kristoffer Larsson tipsade