Skriv ut denna sida

Om du köper utländskt griskött

Ylva Gefvert - Skövde 26 februari 2014
Walmart Pork Supplier Caught Abusing Pigs
Walmart Pork Supplier Caught Abusing Pigs Bild: mercyforanimals

... bidrar du till att straffa svenska grisbönder och gynna de utländska, som t ex klipper svansarna av alla griskultingar och kastrerar hankultingar med sekatör, helt utan bedövning.

Ibland klipps samtidigt också hörntänderna av, för att de inte ska kunna bita varandra, som de kan göra, när stressen för grisarna blir för stor.

- att gynna en produktion, där suggorna hålls inom gallergrindar, där de inte ens kan vända sig; där 40-50 smågrisar trängs ihop i boxar av en svensk hästbox storlek, fast utan halm att ligga eller böka i och med galler som golv. 

- att öka mängden multiresistenta bakterier, som nu hittats i var tionde förpackning med fläskkött från Danmark. (Där blandas penicillin i fodret, så såväl friska som sjuka grisar äter det.) Bakterierna, som blivit immuna mot penicillin, sprids också med gödseln ut på åkrarna och ner i grundvattnet.

- att svenska grisbönder som följer djurskyddsreglerna och får grisar, som är mer tillfreds - tvingas lägga ner sin produktion.

Att djuren har en dräglig tillvaro, gör att köttpriset blir lite högre.

Nu testas den utländska modellen med fastgillrade suggor i Sverige med motiveringen att det räddar livet på griskultingar.

I Danmark dör NIO MILJONER griskultingar per år, trots danska politikers löften för flera år sedan, att förhindra det.

Se utländsk grisproduktion med dold kamera

Källa: Dansk dokumentär

Ylva Gefvert - Skövde

Relaterade artiklar (efter tagg)