Skriv ut denna sida

Sverige bör inte längre vara med i en sådan rikemansklubb

Masood Punjabi 20 december 2013

EU:s politik har kopplat bort människorna från verkligheten. Med införandet av EU:s politik så har välfärden försämrats kraftigt vilket väl för de flesta av oss inte är någon nyhet. Detta hände i Sverige och i andra Eu länder.

Sverige är medlem i EU sedan 1995. i november 1994 höll Sverige folkomröstning om EU-medlemskapet. Resultatet blev ett ja och den 1 januari 1995 gick Sverige med EU. 52,3 procent röstade för ett medlemskap, 46,8 procent röstade emot. Vid en folkomröstning inför EU-medlemskapet gavs många löften. Men hur har det egentligen blivit?

EU-anhängare garanterade att vår neutralitetspolitik inte skulle påverkas av medlemskapet. Nu sätter EU upp en egen militär styrka för att försvara egna ekonomiska och politiska intressen. Den mer än tvåhundraåriga svenska eran av neutralitet har nått sitt slut. Svenska soldater är nu en del av EU:s framväxande armé. Sverige har totalt förlorat sin självständiga röst i utrikespolitiken. Och detta luktar verkligen illa.  

Idag ser vi ännu tydligare vem som vunnit och vem som förlorat på EU. En liten klass har blivit stenrik och alla vi andra har gått från välfärd till fattigdom. Vi har nu den värsta ekonomiska krisen på 60 år.  Enligt Röda Korset 43 miljoner människor i Europa kan inte äta sig mätta varje dag.

Barn som offtas bruka kallas att de är vår framtid har fått mycket  mycket sämre. I visa EU länder har blivit så dåligt att barn inte kan ense begrava egna föräldrar.  ( fakta källa: Nej till EU). Men frågan är när vi inte har fått bra med EU  då vilka är de som ändå vill bara med EU. Det är precis samma  människor som har makt i Sverige jämte en del av socialdemokraterna.

Vi som tillhörde ”Nejsidan” visste att EU inte är något projekt för vanliga människor. EU bildades för marknadens skull. Detta har vi nu sett med våra egna ögon. EU:s politik har kopplat bort människorna från verkligheten. Med införandet av EU:s politik så har välfärden försämrats kraftigt vilket väl för de flesta av oss inte är någon nyhet. Detta hände i Sverige och i andra Eu länder.

Vad har EU medlemskapet egentligen inneburit för Sverige? Fattigdom, orättvisor, arbetslöshet, bostadsbrist, ökade sociala klyftor, dåliga skolor, en vård full med skandaler, bemanningsföretag, ett svagt fack, rea på den offentliga sektorn och en liten klick svenskar som lever i lyx på grund av EU:s ny liberala politik. 

Jag har all världens rätt att säga att inte ett enda av de löften som gavs inför EU-omröstningen har infriats. VI (arbetarklassen) har inget att vinna på ett fortsatt medlemskap i EU och därför anser jag att Sverige inte längre bör vara med i en sådan rikemansklubb.

Masood Punjabi

Relaterade artiklar (efter tagg)