Skriv ut denna sida

Sveriges Television och kvaliteten

Nils Lundgren 3 maj 2012

30 april 2012 publicerades i Dagens Nyheter ett debattinlägg om SVT av tre medlemmar i Public servicerådet. Delar du dessa åsikter eller inte? Det finns säkert mycket mer att säga om saken. Var med och påverka hur framtidens public service utformas. Skicka FiB/Kf ett inlägg!

Debattera gärna här på Folket i Bild/Kultufront.

Fakta om Public Servicerådet

Public Servicerådet bildades 2011 för att främja en renodlad public service i Sverige. I föreningens stadgar fastslås bl.a. att radio- och tv-företag med public serviceuppdrag ska bedriva en sändningsverksamhet av hög kvalitet, både innehållsmässigt och tekniskt, i hela landet. Verksamheten ska finansieras med offentliga medel, som tv-avgift eller skattemedel, helt utan privata eller kommersiella inslag.


Den ideella föreningen, som är en partipolitisk obunden publikorganisation, finansieras av enskilda medlemmar och är helt fristående från public serviceföretagen och andra medieföretag. I styrelsen får inte ingå personer som är anställda eller har andra uppdrag inom public serviceföretagen liksom i TV4 och andra radio- och tv-företag.
http://public-service.net

 

Inlägg finns också på Public servicebloggen http://publicserviceradet.blogspot.com

Relaterade artiklar (efter tagg)