Skriv ut denna sida

Space within Brackets / Omprövning

Nils Lundgren 17 april 2012

Fredag 20 april kl 19.00. Söndag 22 april kl 15.00. Skogen, Masthuggsterrassen 3, Göteborg. Ett program med två verk där konstens rum och dess ordningar med subtila medel verkar upplösas och förskjutas.

Med lätta kontextuella vridningar blottläggs rummets fiktiva lager och våra förhållningssätt osäkras; kan vi frilägga de konstnärliga koderna i Skogens black-box? Kan vi sätta koderna ur spel? Kan vi ana hur ett annat rum silar igenom springorna. 

Space within Brackets: Cicilia af Dalmatinerhjärta Omprövning: Anna Koch & Anna-Mi Fredriksson

(      ) - Space within Brackets: Cicilia af Dalmatinerhjärta

Du rör dig runt eller sätter dig till ro invid ett självlysande objekt, en röst guidar dig….

Space within Brackets är en rumslig audiovisuell installation. Här sker en djupdykning i det subtila framför det spektakulära. I medvetandegörandet av varseblivningen byter besökaren omärkbart roll med installationen och nya perspektiv uppstår.

Verket framförs på engelska och pågår under ca 40 min.

Omprövning: Anna Koch & Anna-Mi Fredriksson

Omprövning handlar om att återvända till rörelsen. En kroppslig kontextuell förflyttning från balett- institutionen med sin historiskt präglade kontext till den samtida dansens kontext med sina egna specifika koder och referenser. Omprövning använder balettens teknik för att skapa rörelsekedjor som glider mellan dessa rum.

Omprövning är ett koreografiskt projekt som undersöker den skolade balettkroppen, formad av den klassiska balettens teknik. På Weld i Stockholm presenterades i mars andra delen av projektet i form av ett solo dansat av Anna-Mi Fredriksson som arbetat en längre tid vid The English National Ballet. Nu kommer solot till Skogens rum för att ytterligare omprövas.

Omprövning är producerat av Weld med stöd av: Kulturrådet, Stockholms kulturförvaltning, Stockholms läns landsting och Konstnärsnämnden

Relaterade artiklar (efter tagg)