Skriv ut denna sida

Rapport från Kulturstugan i Märsta

Nils Lundgren 19 mars 2012
Folket i Bild / Kulturfront: 40 år. Hans O Sjöström Knut Lindelöf

Att det är 40 år sedan Folket i Bild Kulturfront startades firades i Kulturstugan i Märsta med tre föredrag av tre av dem som var med från början: Hans O Sjöström, som är nuvarande ordförande och ansvarig utgivare och som bor i Märsta sedan 1976, inledde med att tala kring ”Det politiska och kulturella klimatet 1972 och 2012”. Ulla Wennberg, som illustrerat och skrivit i tidningen och som är en av FiB/Ks viktigaste konstnärer, visade bilder och berättade under rubriken ”Folket i BILD?!” Jan Myrdal, som ju var FiB/Ks första ansvariga utgivare, avslutade serien med ”Det var så det började”.

Att det är 40 år sedan Folket i Bild Kulturfront startades firades i Kulturstugan i Märsta med tre föredrag av tre av dem som var med från början:
Hans O Sjöström, som är nuvarande ordförande och ansvarig utgivare och som bor i Märsta sedan 1976, inledde med att tala kring ”Det politiska och kulturella klimatet 1972 och 2012”.
Ulla Wennberg, som illustrerat och skrivit i tidningen och som är en av FiB/Ks viktigaste konstnärer, visade bilder och berättade under rubriken ”Folket i BILD?!”
Jan Myrdal, som ju var FiB/Ks första ansvariga utgivare, avslutade serien med ”Det var så det började”.

Det blev tre mycket intressanta, personliga och givande föredrag.
Sammanlagt drygt 80 åhörare drogs till den lilla Kulturstugan mitt i Märsta för att lyssna och ställa frågor. Många trodde att tidningen lagts ner för länge sedan och förvånades över det de fick höra.

FiB/K sålde en en del lösnummer, lyckades få  minst 9 nya prenumeranter och 6 nya medlemskap.
Jan Myrdal signerade och sålde ”Röd stjärna över Indien”.

Kulturstugan i Märsta drivs av den ideella föreningen Märsta kulturförening www.marstakulturstuga.se
Anna-Karin Wetzig, som är ordförande i Märsta kulturförening, gjorde en fin affisch.
Vår föredragsserie var ett samarbete med Vuxenskolan.

Lill Sjöström

 

Relaterade artiklar (efter tagg)