Skriv ut denna sida

4/12: Känd scenprofil får sitt namn bland de riktigt stora

Göteborgs Spårvägar 29 november 2012

Dags att utse Göteborgs Spårvägars kulturpristagare 2012. Att få sitt namn på en spårvagn i Göteborg och få Göteborgs Spårvägars årliga kulturpris. Ja, då tillhör man de riktigt stora. Nu är det dags att utse Göteborgs Spårvägars kulturpristagare 2012 som förutom sitt namn på en spårvagn får 10 000 kronor. I samband med utdelningen har vi nu nöjet att bjuda in media och allmänhet till prisceremonin på Drottningtorget i Göteborg, tisdagen den 4 december klockan 12.00.

När tongivande göteborgare får sitt namn på en spårvagn hamnar man i samma fina sällskap som skådespelerskan Maria Lundquist, Jasenko Selimovic, bland annat konstnärlig ledare, regissör och folkpartistisk politiker, Håkan Hellström, pop- och vissångare, musiker och låtskrivare, Carl-Einar Häckner, trollkarl, komiker, sångare och författare, humorgruppen Galenskaparna och After Shave för att nämna några.

Förutom att få namnge en spårvagn tilldelas pristagaren ett stipendium på 10 000 kronor och en skulptur designad av formgivaren Carl-Johan Skogh. Pristagaren får också sin biografi uppsatt i den "egna" spårvagnen.
– Årets pristagare är en folkkär scen- och teaterprofil. Hon har en lång karriär och jag tror vi alla har någon relation till henne från tv, filmduken eller teaterscenen. Juryn och vi på Göteborgs Spårvägar är mycket stolta över att en spårvagn kommer att bära denna persons namn under lång tid framöver, säger Lars-Börje Björfjäll, vd för Göteborgs Spårvägar.

Vad: Prisceremoni och utdelning av 2012 års Kulturpris och avtäckning av den namnsatta spårvagnen.

När: Tisdagen den 4 december klockan 12.00

Plats: Drottningtorget i Göteborg.

Kulturpriset kommer att delas ut av Endrick Schubert, ordförande i styrelsen för Göteborgs Spårvägar.
I Kulturprisets jury ingår: Kulturnämnden i Göteborg samt Göteborgs Spårvägars presidium och vd.

Välkomna!

För ytterligare information:
Åsa Berndtson, kommunikationschef Göteborgs Spårvägar, tfn 031-732 11 47
asa.berndtson@sparvagen.goteborg.se

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 160 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.
www.goteborgssparvagar.se

Göteborgs Spårvägar

Relaterade artiklar (efter tagg)