Skriv ut denna sida

Ingen yttrandefrihet hos ABF

Hashim Al-Malki 1 december 2012

Syrienmöte

Igår gick Folkpartiets Fredrik Malm ut i Aftonbladet och krävde att Folket i Bilds och Syriensolidaritets seminarium på Socialistiskt Forum 16.30, Brännkyrka, vån 4, ska stoppas. ABFs Göran Eriksson svarade snabbt att han kommer att följa Fredrik Malms krav. Mötet hålls istället på Folket i Bilds lokal Bondegatan 69 onsdag 5 december kl. 18:00. Välkomna! Stefan Lindgren kallar ABF censurivrare.

 Medierna fylls med krigspropaganda mot Syrien och vi menar att det är viktigt att människor med andra erfarenheter får komma till tals. Detta blir alltså inte möjligt idag på ABF. Det demokratiska utrymmet stryps.

Fp:s representant säger att vi inte skall få tala eftersom vi stödjer ”diktaturen i Syrien”. Påståendet är osant. Vi stödjer Syriens rätt att försvara sig mot angrepp som stöds militärt och ekonomiskt av USA, Storbritannien, Frankrike och deras allierade t ex det wahhabitiska Saudiarabien. Syriensolidaritet tar inte ställning till vilka politiker som styr i Syrien, bara det syriska folket har rätt att bestämma om det.

Läs mer om Syrienfrågan i vårt studiecirkelhäfte: ”Vad händer i Syrien?” (20 kr) – där vi bl. a dokumenterar hur USA sedan 1940-talet på olika sätt försökt få till en lydregering i Syrien.

Välkommen att gå med i vår förening Syriensolidaritet!

• Ett fritt, enat och självständigt Syrien
• Upphäv sanktionerna mot Syrien
• Inget svenskt stöd till krig mot Syrien

Mötet hålls istället på Folket i Bilds lokal Bondegatan 69 onsdag 5 december kl. 18:00. Välkomna!

Hashim Al-Malki: Syriensolidaritets flygblad finns att ladda upp längre ner

FP: Assad-anhängare bjuds in till Socialistiskt forum

 

2 blogginlägg länkar till den här artikeln

 

ABF Stockholm: Vi har inte varit tillräckligt uppmärksamma

 

 

 

30 nov

 

 

 

ABF Stockholm har de senaste två åren haft ett trettiotal föreläsningar, seminarier och studiecirklar om den arabiska våren och enbart i år ett dussin som rör inbördeskriget i Syrien. I samtliga fall har det varit med stöd, öppet eller underförstått, till upproren mot våldsregimerna inklusive den i Syrien.

Vi har i det aktuella fallet inte varit tillräckligt uppmärksamma på vad föreningen Syriensolidaritet står för och har uppmanat arrangören av seminariet att dra sig ur Socialistiskt Forum då vi, ABF Stockholm, inte vill ha något att göra med uppenbarligen öppna anhängare till den hänsynslösa diktaturregimen i Damaskus.

Programpunkten "Syrien: Lögner, utländsk inblandning och brott mot folkrätten" är med andra ord inställd.

För ABF Stockholm

Göran Eriksson

Studieombudsman

Censurpolisen Fredrik Malm (fp) slår till



















Fredrik Malm är en oerhört infernalisk folkpartist. Han ligger inte på latsidan.  Nu hade han nosat upp att Syriensolidaritet hade ordnat en diskussion på
Socialistiskt forum om folkrätten och Syrienkriget.

Vips gick han till angrepp och Aftonbladet ställde villigt upp som medium och ABF kunde inte annat än ducka och inställa arrangemanget, bidragsboeroende som de är.

Fredrik Malm skrev till Aftonbladets Jan Helin som genast tryckte på gillaknappen:

"En titt på nätverkets hemsida visar att det handlar om ett rent och skärt
stödnätverk för Syriens diktator Bashar al-Assad och hans regim. På
hemsidan länkas till en rad artiklar som öppet försvarar Assadregimen
och som hävdar att inbördeskriget i Syrien mer eller mindre är en
massmedial bluff i västvärlden. Förutom att försvara regimen i Syrien
hävdas bland annat att 'flyktingströmmen till Turkiet är bara en
mediemanipulering'."

Eftersom jag just läst gruppens broschyr "Vad händer i Syrien?" vet jag att beskrivningen är oriktig. Assads regim beskrivs som "auktoritär" och stödd på en alawitisk minoritet. Man gör inga som helst försök att täcka över krigets omfattning eller konsekvenser.

En huvudkälla till boken är Syrienkännaren Aron Lunds rapport till Palmecentrat.

Men där man antagligen skiljer sig från Malm, som tillhör ett stödparti till Nato, är att man definitivt går emot alla planer på utländsk intervention.  Dvs. man intar samma ståndpunkt som Kofi Annan i en intervju med DN:s Erik Ohlsson i veckan. En intervention kan bara förvärra blodbadet, menade han.

Men Fredrik Malm är bara att gratulera. I enlighet med Nato:s och EU:s politik har han lyckats stänga av ytterligare en informationskälla och tysta en part i det samtal som borde föras om Syrien.

I våras kunde jag se nyhetssändningar från Syrien och Iran på min parabol. Det kan jag inte längre pga EU:s förbud. Nu är det tydligen inte ens tillåtet för enskilda att framföra informationer som avviker från godkända västmedia. Ynkligt! Fegt!

Malm är en censurivrare, och det är beklagligt att arbetarrörelsen så snabbt och oreflekterat går honom till mötes.

Stefan Lindgren
Hashim Al-Malki