Skriv ut denna sida

30/3: En man som skriker

Nils Lundgren 21 mars 2012

Film: "A Screaming Man" av den tchadesiske regissören Mahamat-Saleh Haroun vann jurypriset vid Filmfestivalen i Cannes 2010 och utsågs till vinnande film på svenska Cinemafrica Filmfestival 2011. Café Pan-Afrika serverar även mat från Tchad till förmånliga priser. Boka i förväg för att vara säker på plats på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Fredag 30 Mars, kl 19.00, Café Pan-Afrika, Bohusgatan 25, T Skanstull. Entré 50 kronor

Föreningen Afrosvenskarna i Stockholm i samarbete med Cinemafrica ger återigen allmänheten chansen att se afrikansk kvalitetsfilm. En man som skriker (A Screaming Man), av den tchadesiske regissören Mahamat-Saleh Haroun vann jurypriset vid Filmfestivalen i Cannes 2010 och utsågs till vinnande film på svenska Cinemafrica Filmfestival 2011.

I Tchads huvudstad N’Djamena arbetar Adam ”Champ” – en f.d. simmästare på ett lyxhotell. Han är dryga 50 år och lever ett harmoniskt liv med sin fru och vuxne son. Arbetet som poolskötare är hans liv – till den dag då sonen plötsligt tar hans jobb. Samtidigt står det redan krigshärjade landet än en gång inför våldsamma stridigheter och rebellgrupper närmar sig. Myndigheterna hetsar alla att bidra till kampen mot rebellerna. Den 92 min långa filmen vaggar oss försiktigt in i en behaglig lunk för att sedan kasta oss ut i tyst och klaustrofobisk förskräckelse.

Fredag 30 Mars, kl 19.00
Bohusgatan 25, Skanstull
Entré 50 kronor

Vi serverar även mat från Tchad till förmånliga priser
Boka i förväg för att vara säker på plats på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med Cinemafrica och Ibn Rushd
För mer information se www.afrosvenskarna.se
Facebook: Café Pan-Afrika
Afrosvenskarnas i Stockholm
Box 20047
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Bohusgatan 25

Tel: 08-599 025 12
Fax: 08-643 90 36

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemsida: www.afrosvenskarna.se

Verksamhetsidé
Afrosvenskarna i Stockholm är en humanitär, kulturell och ideell organisation. Vår huvudsakliga uppgift är att verka och arbeta för etablering och lika rättigheter och möjligheter för afrosvenskar bosatta i Stockholmsregionen.

Relaterade artiklar (efter tagg)