Skriv ut denna sida

Kulturministern inbjuden

Nils Lundgren 18 april 2012

Afrosvenskarnas riksförbund bjuder in Adelsohn Liljeroth till kvällens seminarium om vithet och antirasism.  Onsdag 18 april kl 18.00. Café PanAfrica, Bohusgatan 25, T-bana Skanstull. 

Afrosvenskarnas riksförbund väntar fortfarande på en förklaring från kulturministern för hennes exceptionellt omdömeslösa agerande när hon deltog i den rasistiska ”tårtmanifestationen” på Moderna museet. Under gårdagen började hon med att ge de som upplevt hennes agerande som klandervärt lektioner om konst när hon menade att ”konst måste få provocera”. Hon gick vidare med att ifrågasätta vår intelligens genom att mena att vi ska ha missförstått situationen. Men när trycket ökade under dagen ändrades hennes version till att hon blivit lurad av Moderna museet. Problemet för Afrosvenskarna är att bilderna på henne från tillställningen där hon skrattar och skämtar knappast ger intryck av att hon är lurad in i något hon inte vill ta del av.
På en franskspråkig hemsida finns bilden på kulturministers aktiviteter på vernissagen för "Word Art Day"

Afrosvenskarna befarar att kulturministern inte tar de människor på allvar som upplever det inträffade som rasistiskt. Vi tycker därför att det är rimligt att hon möter de människor som det handlar om och förklarar sig på egen hand. Ikväll hålls en föreläsning om vithet och antirasism på Afrosvenskarna i Stockholms lokaler på Bohusgatan 25. Kulturministern är varmt välkommen dit för att möta Afrosvenskarnas medlemmar och en bekymrad allmänhet.

Mötet hölls: Onsdag 18 april kl 18.00. Plats: Bohusgatan 25, Afrosvenskarna i Stockholm

Vi har ännu inte fått svar på vår inbjudan till kulturministern. Hjälp till att få hit henne genom att skriva och uppmana henne att komma på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..se