Skriv ut denna sida

USAs mördarmaskin är inte svaret

Jan Fredriksson-Lästips Syrien 8 september 2013

USA:s bomber är inte svaret på Syriens problem. Landet och dess folk förtjänar bättre än så, skriver Hanin Shakrah i veckans ledare i ETC Malmö.

USAs mördarmaskin är inte svaret

 

Bilderna från en gasattack är falska
Det finns bevis för att bilderna på den påstådda attacken med kemiska vapen är fabricerade säger Moder Agnes Mariam el-Salib, överhuvudet för St James Kloster i Qara i Syrien, skriver Russia Today. Hon kommer att lämna sina bevis till FN. Rysslands utrikesminister vill att världen skall uppmärksamma hennes uppgifter.
Jihaddister har intagit en kristen stad
al-Nusra Front har återtagit den äldsta kristna staden Maaloula efter en natts strider. Rebellerna erövrade den symboliskt viktiga staden från regeringsarmén, skriver Russia Today.

Al-Qaida-gren intar kristen stad i Syrien

President Obama är uppbokad på sex olika TV-intervjuer på måndag. Det är bråttom, bråttom att ändra stämningen i nationen för att åtminstone få med ett (1) land i krig mot Syrien, skriver 8-dagar.
Assadregimen var inte ansvarig för gasattacken
Tolv tidigare CIA- och arméexperter skriver i ett uttalande att trovärdig underrättelseinformation visar att det inte var Bashar al-Assad som var ansvarig för gasattaken den 21 augusti och detta vet den brittiska underrättelsetjänsten. De har sammanfattat en rapport till president Obama för att informera honom om sina analyser då de tror att han inte har en fullständig bild av vad som hänt. Uttalandet finns att läsa på Antiwar.com
Jan Fredriksson-Lästips Syrien