Skriv ut denna sida

Syrisk övergångsregering och därefter val

Jan Fredriksson-Lästips PressTV-Hurriyet Daily News 12 mars 2013

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov skakar hand i Moskva med Haytham Manna, den syriske oppositionsledaren för Nationella samordningskommittén för demokratisk förändring. Det brådskar att få igång en dialog mellan oppositionen och den syriska regeringen. Man vill ha hjälp av en internationell kommitté för att få tillstånd en dialogen. De vill inrätta en övergångsregering och därefter hålla demokratiska val, skriver PressTV.

Den syriska oppositionen National Coordination Committe for Democratic Change vill ha en nationell dialog
Den syriska oppositionen National Coordination Committe for Democratic Change delegation säger att det är brådskande att få igång en dialog mellan oppositionen och den syriska regeringen. Man vill ha hjälp av en internationell kommitté för att få tillstånd en dialogen. De vill inrätta en övergångsregering och därefter hålla demokratiska val, skriver PressTV.

 

Den stora majoriteten av syrierna vill ha en politisk lösning

Manna utryckte sitt stöd för Rysslands arbete för en fredlig lösning av den syriska konflikten. Den stora majoriteten av det syriska folket tror att en politisk lösning är möjlig, skriver den turkiska tidningen Hurriyet Daily News.

Top Syria opposition official meets Russia's Lavrov

Jan Fredriksson-Lästips PressTV-Hurriyet Daily News