Skriv ut denna sida
tisdag, 02 oktober 2012 21:57

Post Scriptum Christer Strömholm

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

Christer Strömholm and Nana, Paris 1962 © Unknown. Tio år efter Christer Strömholms bortgång ges hans fotografiska testamente ut av förlaget Max Ström.

Ett foto som väl kännetecknar Christer Strömholms konstnärliga gärning och relation till de avbildade.

Post Scriptum Christer Strömholm

Christer Strömholm är en av världens främsta 1900-talsfotografer och hans konstnärskap är ett av de mest betydande i vår fotografiska historia. Förutom sitt eget bildskapande med många utställningar och en rad böcker startade han även Fotoskolan i Stockholm som utbildade många av Skandinaviens nu ledande fotografer, bland andra Anders Petersen, Dawid, Kenneth Gustavsson och Gunnar Smoliansky.

Post Scriptum är den i särklass största monografin över Christer Strömholm och hans liv. Detta verk omfattar närmare 270 av Christer Strömholms absolut bästa bilder och ett sextiotal komplementbilder, en biografi av författaren Johan Tell samt essäer av journalisten Carole Naggar och galleristen Christian Caujolle, bildas något som kan komma att bli ett framtida standardverk inom ämnet fotografi.

Boken finns i två språkversioner (svensk och engelsk).

Fotografiska i Stockholm visar i samband med bokens utgivning en stor utställning av Christer Strömholms verk som pågår till 25 november 2012.

Under sin livstid blev Christer Strömholm tilldelad många utmärkelser, bland annat det internationella Hasselbladspriset, guldmedalj i Rencontres d’Arles och professorstitel i fotografi av regeringen.

 

  • Titel Post Scriptum - Christer Strömholm
  • Foto Christer Strömholm
  • Formgivning Patric Leo
  • Bandtyp Inbunden
  • ISBN 9789171261748
  • Förlag Max Ström

Välkommen till Christer Strömholms hemsida

Filmen Myglaren

Christer Strömholm i filmen Myglaren. Jan Myrdal har en plan: Att gör hela sitt verk tillgängligt för alla. Vem som helst ska kunna läsa allt han givit ut i tryck, se filmer han gjort, utan att behöva betala något för det. Filmen Myglaren gjorde han 1966 tillsammans med Rune Hassner.

Ladda ner MYGLAREN gratis

Läs 2960 gånger Senast ändrad tisdag, 02 oktober 2012 22:12
Nils Lundgren

Journalist sedan 1981, varav under 20 år anställd på Sveriges Television. Idag frilans som gärna tar erbjudanden som jag inte kan motstå.

Dokumentärer: Upprättelse – en film om interneringslägren i Sverige under andra världskriget,

Luz drömde om ett liv, Kosovo – I orkanens öga. Frilansat i Somalia, norra Ryssland, Västbanken och Gaza.

Nils är den svenska kortvarianten av det grekiska namnet Nikolaus som är sammansatt av orden nike som betyder seger och laos med betydelsen folk.

Senaste från Nils Lundgren

Relaterade artiklar (efter tagg)