Skriv ut denna sida

Fib behöver en hisspitch!

Torbjörn Wikland 17 mars 2014

Jag har börjat fråga de jag gav en fyranummersprenumeration i julklapp. Vad tycker de om Folket i Bild/Kulturfront? Två 30-åringar ställde två frågor som vill jag återge direkt: ”Vad är egentligen Fib för slags tidskrift?” Jag dröjde med svaret och då kom följdfrågan direkt: ”Har ni ingen hisspitch?”

Jag såg tydligen lite dum ut för de började långsamt förklara vad de menade och gav mig en länk på Internet. Jag återger utdrag från denna länk:

Hisspitch

Tänk dig att du kliver in i en hiss och där står han, just den personen som kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Då är det bra att du har din förberedda 1-2 minuters hisspitch.

Varför Hisspitch eller kortare endast Pitch

En hisspitch är ett hjälpmedel för att snabbt sätta in någon i ett projekt eller en idé.

Den innehåller tillräckligt mycket information för att få någon intresserad men inte uttråkad.

Den är uppbygd så att åhöraren inte behöver vara så insatt i ämnet.

Den är en överblick av ämnet och skall vara gjord som en konversationsstartare.

§  Innehåller inte alla detaljer

§  Lyfter fram de saker som är mest intresseväckande

§  Vad får en investerare ut av din idé.


Den presenterar inte hela din idé utan är enbart till för att få någon tillräckligt intresserad för att vilja träffas igen och då prata vidare!

Viktiga punkter

§  Kort och konsist, innehåller så få ord som möjligt

§  Lätt förstått. Försök undvika förkortningar och modeord. Om du skall referera till spel; använd då enbart sådana som dom kan tänkas ha spelat.

§  Intresseväckande. Vilka problem löser din produkt och på vilket sätt skiljer sig din idé från andra och hur kommer vi att tjäna pengar på det. Var unik!

§  Trovärdighet. Varför någon skulle lyssna på dig. De köper inte bara produkten utan de får med er och er kunskap på köpet också.

§  Helheten. Inte prata om detaljer utan visa upp hela bilden för dem. Viktigt är att det inte bara är en idé utan ett helt färdigt koncept.

Inriktad mot kunden. Prata kundens språk, svara på hans frågor före han ställer dem.

Torbjörn Wikland

Relaterade artiklar (efter tagg)