Skriv ut denna sida

JAG LÄMNAR SVENSKA FREDS

Åke Sandin via Britta Ring 11 juni 2013
Åke Sandin
Åke Sandin Bild: Tyresö Ulands- och FredsFörenings Radio Tuff

Har nu beslutat att gå ur Svenska Freds, som jag tillhört i 50 år. Hur jag tjänat föreningen må andra bedöma. Jag håller ännu på världens äldsta fredsorganisation, men jag vill bespara den de påtryckningar de tydligen får med mig som påstådd syndabock

Hoppas att Svenska Freds ordförande Anna Ek nu  slipper fördöma mig en tredje gång. Hon har just gjort ett "skarpt uttalande" mot mig. Ett svar till henne kommer senare.

 

Jag tror att jag varit Svenska Freds ganska trogen. En enda gång har jag reserverat mig mot en resolution på Svenska Freds årskongresser. Det var rätt länge sen, men det kan i dag vara av intresse att uttalandet jag opponerade mig emot var Israelkritiskt, ja det till och med anklagade det landet för rasism. Föga anade jag då att rasismstämpeln i dag skulle bli så vanlig och till synes effektiv bland propagandister i argumentnöd.

 

Självfallet kvarstår jag i Tuff. Faktum är att flera av våra mest medvetna medlemmar redan har lämnat Svenska Freds men ännu finns i Tuff. En anledning är att de tycker att riksorganisationen blivit för centraliserad och lägger sig för lågt. Många av avhopparna tyckte det var en skandal att den räddhågat avstod att delta i den jättestora demonstrationen februari 2003 mot det annalkande anfallet på Irak. Inte var väl de ledande så västligt indoktrinerade att de alltför mycket trodde på propagandan att den otäcke Saddam hade förintelsevapen, den lögn som motiverade aggressionen, den som sedan ledde till mångårigt dödande och elände?

 

Kanske bör jag också gå ur Tuffs 17 människor starka styrelse. Men jag vet inte om det kan förbättra Tuffs rykte. När Expressen 1997 på en ovanligt osaklig helsida hängde ut mig var jag inte alls med i styrelsen och hade inte varit ordförande på 25 år. Ändå påstod tidningen att jag var Tuffs ordförande och vad de därför otroligt gement kallade Tuff på självaste ledarsidan vill jag inte nämna.

 

HJÄLP ARGUMENTSLÖSA UNGA MODERATER!

För första gången i historien nämner nu den lokala moderatblaskan Svenska Freds med gillande och den citerar lyckligt ordföranden Anna Eks fördömanden av mig. Men redaktören har inte på en vecka kunnat lämna ett enda bevis på sina påståenden, t ex om mina radiosändningar, som han kommenterar så här förljuget: "När jag slog på 91,4 MHz blev jag chockad över mängden av antisemitisk propaganda"

 

Om du lyssnat på den radion www.tyresoradion.se eller läst min e-post från den, var snäll och meddela hur ofta du har hört eller läst om min antisemitism! Det skulle hjälpa de unga killar, som enligt Stefan Lindgren bedriver en "vidrig förtalskampanj" mot mig. Se gärna Stefans blogg 

 

Jag är förstås under dessa verkligt obehagliga dagar också intresserad av att veta om du inte alls har hört eller läst något antisemitiskt från mig!

----------------------------------------------------

DEN TUFFA OBEROENDE RADION (Nr 1342)

Tyresö Ulands- och FredsFörenings RADIO TUFFs 1342:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 2 juni kl 17 och sedan 3-4 ggr per dygn till den 16 juni, när ett nytt Radio Tuff sänds första gången kl 17.  Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se där man också i fliken ”Arkiv” kan lyssna på senaste årets Radio Tuff och andra program samt se uppåt tusen omdömen om radion i fliken ”Sagt om 91,4”.

Programmet i korthet:

Veckans rosor delas ut till ett loppis, TV:s "Dokument utifrån", en utrikesminister, USA och Ryssland, skolors dagsverken, en socialdemokratisk debattör och en källkritisk kristdemokrat.

 

I Åke Sandin krönika försvarar han sig mot mediedrevet och grova glåpord från bl a unga moderater genom krönikan "Oj, vilket lögnaktigt mediedrev!"

Åke Sandin via Britta Ring

Relaterade artiklar (efter tagg)