Skriv ut denna sida

Finanssektorn i Latinamerika och bankers sociala ansvar

LO-TCO Biståndsnämnd och Finansförbundet 28 oktober 2012

LO-TCO Biståndsnämnd och Finansförbundet inbjuder till lunch och samtal. Onsdagen 7 november, kl. 11.30 - 13.00. Estniska husets restaurang Ester, Wallingatan 34, Stockholm.  Eftersom vi i samband med föreläsningen bjuder på en vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig senast måndagen den 5 november till Margareta Gadefelt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 08-796 28 87.


 

LO-TCO Biståndsnämnd och Finansförbundet inbjuder till lunch och samtal:

Finanssektorn i Latinamerika och bankers sociala ansvar

I takt med att länders ekonomier växer, växer också banksektorn. I Latinamerika har finanssektorn de senaste åren genomgått stora förändringar och flera multinationella jättar, såsom HSBC och Canada Scotia Bank har etablerat sig. Branschen outsourcas allt mer och storbankerna ökar sina vinster. Men vinsterna syns inte alltid i de anställdas lönekuvert. Istället pressas de anställda av orealistiska försäljningsmål och den psykosociala hälsan försämras av en alltmer provisionsbaserad lönesättning.

Ulrika Boëthius, nyvald förbundsordförande för Finansförbundet, berättar om organisationens internationella verksamhet för att stärka mänskliga rättigheter för bankanställda. Hon ger exempel från ett pågående projekt i sju länder i Latinamerika där man förbättrat villkoren för de bankanställda. Utgångspunkten är att multinationella banker som följer etiska koder när de verkar i sina hemländer inte ska kunna smita undan motsvarande ansvar när de etablerar sig i andra länder.

Läs mer om projektet:
http://www.lotcobistand.org/projekt/40076

Tid: onsdagen 7 november, kl. 11.30 - 13.00

Plats: Estniska husets restaurang Ester, Wallingatan 34, Stockholm

Eftersom vi i samband med föreläsningen bjuder på en vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer.

Anmäl dig senast måndagen den 5 november till Margareta Gadefelt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 08-796 28 87.
Om du har någon allergi, vänligen uppge det när du anmäler dig.

Välkommen!

LO-TCO Biståndsnämnd och Finansförbundet