Skriv ut denna sida

31/10: Vägen från Utøya

Civil Rights Defenders 28 oktober 2012

Hur ska Europa bekämpa extremhögern? Onsdag 31 oktober kl. 9.00-10.30 (kaffe/te och smörgås från 8.30) Civil Rights Defenders, Stora Nygatan 26, Stockholm Anmäl dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 29 oktober. Du kan se seminariet live eller i efterhand på vår Bambuserkanal

Högerextrema rörelser är på frammarsch i Europa. Från norr till söder argumenterar nynazister och högerpopulistiska partier för att vi lever i en skendemokrati där den nationella identiteten hotas av islamisering av samhället. Den muslimhatande ideologin, som bygger på fruktan för att Europa utvecklas till ett Eurabia, inspirerade Anders Behring Breivik att ta steget från tanke till handling. Vad har vi lärt oss av de fruktansvärda terrorattentaten den 22 juli 2011 och vilka utmaningar väntar i kampen mot extremhögern?

Aage Borchgrevink är författare, kritiker och senior rådgivare till den norska
Helsingforskommittén. I den omdebatterade bästsäljaren En norsk tragedi - Anders Behring Breivik og veiene til Utøya, söker han svar på hur Anders Behring Breivik kunde bli en av de värsta terroristerna i Europa efter andra världskriget.

Daniel Poohl är chefredaktör för tidningen Expo och menar att det idag finns två former av högerextremism. Den traditionella extremhögern som verkar mot en judisk världskonspiration och den så kallade counterjihad-rörelsen som ser islam och ”kulturmarxister” som sina fiender.

Samtalet hålls på svenska/norska och leds av Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders. OBS! Seminariet pågår till 10.30.

Tid: Onsdag 31 oktober kl. 9.00-10.30 (kaffe/te och smörgås från 8.30)
Plats: Civil Rights Defenders, Stora Nygatan 26, Stockholm

Anmäl dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 29 oktober.

Vår lokal saknar hiss/ramp och handikapptoalett. Har du några särskilda behov? Hör av dig så försöker vi hitta en lösning.

Du kan se seminariet live eller i efterhand på vår Bambuserkanal

Civil Rights Defenders

Relaterade artiklar (efter tagg)