Skriv ut denna sida

Gamla goda tider återupplivas

Pål Karlsson 20 mars 2015

Sommarläger i Tankarnas trädgård.

Tankarnas trädgård i Växjö är ett forum där vanliga människor i sann folkbildningsanda kan träffas och odla sitt tänkande och sin handlingskraft. Här förs ideologiska, filosofiska och politiska samtal över generations-, organisations- och partigränser. Här söks svaren på frågor som: Hur ser världen egentligen ut? Vad sker bakom det som synes ske? Vad kan man göra för att bidra till ett solidariskt, fredligt och hållbart samhälle? I den lilla programförklaringen konstateras att massmedia ofta ger en ensidig och snedvriden bild av det som sker. Det är viktigt att alternativa bilder och berättelser kommer fram. 

I sommar ordnar Tankarnas trädgård ett sommarläger i Småland. Närmare bestämt 25-28 juni på Vartorps gårds vandrarhem, nära Rottne ett par mil nordost om Växjö. Där kan man få bo inomhus eller någon av ställets tipier (indiantält). Tipierna har riktiga sängar. Kostnaden är måttliga 1160 kr/person inklusive allt. På programmet står bland annat Palestina, Sverige och NATO, ”den vilsna vänstern”, permakultur för ett hållbart samhälle, samt ett samtal kring boken Introvert. Den tysta revolutionen. Reseledaren och fibbaren Ulf Nilsson, som presenterades i FiB/K nr 2/2014, kommer att berätta om sina resor i Kina, Vietnam, Laos, Kambodja och Burma. Dessutom lagar vi mat tillsammans med eko-kocken Erik Måneld.

De som bor i Småland-Öland-Blekinge har förtur, men i mån av plats är alla välkomna. Läs mer om lägret och hur du anmäler dig här. Eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070­294 31 44, eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., , 070­512 39 88 (ej v 14). Sista anmälningsdag är 20 april.

Tankarnas trädgård startades på initiativ av FiB-avdelningen i Växjö för ett par år sedan.  Ungefär varannan söndageftermiddag – och ibland på vardagskvällar – har vi våra samtal. Ibland med ”kändisar” som K G Hammar, Stefan Edman och Anders Mellbourn som dragplåster. Ibland är det någon av oss ”trädgårdsmästare” som inleder. Minst halva tiden ska vara samtal. Det brukar vara mellan 20 och 50 samtalslystna deltagare på våra träffar.  I vår har vi också en bokcirkel. Tolv personer träffas några gånger för att samtal kring astronomen och författaren Peter Nilsons bok Stjärnvägar.  I juni besöker vi hans hemby Möcklehult. 

Läs mer om Tankarnas trädgård och vårt program på vår hemsida:  Vi finns också på facebook: Tankarnas trädgård i Växjö 

Låt inte dina tankar smidas av en tankesmed - odla dem själv.

 

Pål Karlsson

Relaterade artiklar (efter tagg)