Skriv ut denna sida

En enda gnista kan tända en präriebrand

Leif Öhman Randijaur 1 januari 2014
 Eld i Gállok
Eld i Gállok

Mitt vad det är kan en glödbädd flamma upp. I den snöbehängda skogen i Gállok råder tystnad, täcket avsnö knarrar under fötter. Vi vandrar på oplogad väg, den som bolaget skändligen smet ut på.

Gallok-Grupp.jpg

 Nu är dags att fundera på en fortsättning. Det datoriserade motståndet tycks konstant (tycker den Face Book allergiske skribenten), men märks inte här ute i mörkret.

Trots allt är vi en grupp på plats kring elden. Och snart stundar Vintermarknaden med demonstration (?). Med oss är prästen i Jukkasjärvi församling, Jean­Claude Marclay och två av hans vänner från Kiruna.

Ännu en långväga vän har slutit upp från Södertälje, han övernattar med Risto. Jean­Claude med vänner återvänder till Kiruna 30 mil bort. Och vi funderar på banderollens text medan glödbädden flammar upp då och då.

Risto jobbar frenetiskt med bränsle till flammorna. Det gamla året lider mot sitt slut, tiden är lite oviss, Jean­Claud´s klocka har bara en visare.

Gallok-champagne.jpg

Med finess serverar vår präst och vi skålar in det nya året. Nya vänner och kämpar har tillfört bränsle tillbrasan. Vi skålar för dem och ser fram emot nästa möte.

Tre från Kiruna.

En från Södertälje.

Två från Randijaur.

Gott nytt kampår från oss!

Leif Öhman Randijaur

Relaterade artiklar (efter tagg)