Skriv ut denna sida

14/6-16/6: KVINNOR TÖRSTAR EFTER RÄTTVISA OCH VATTEN I PALESTINA-ISRAEL

Lena Lönnqvist 25 mars 2013

är temat för årets Sjöviksseminarium om Palestina-Israel den 14 - 16 juni. Det är mer angeläget än någonsin att vi möts och talar om den svåra situation som råder i området. Obama var nyss på besök och det står väl helt klart att det inte finns någonting positivt  att vänta från det hållet. Det är viktigt att solidaritetsarbetet fortsätter!

Det råder brist på rättvisa i Palestina och Israel. Det är brist på vatten för palestinierna. Hela den palestinska befolkningen, men framför allt kvinnorna, ropar nu efter rättvisa och vatten! Israel tar nära 90 % av grundvattnet på Västbanken. Fördelningen av vatten per person är 23 % fören palestinier och 77 % för en israel. Ockupationen av Västbanken och Gaza har pågått i 46 år. De israeliska bosättningarna fortsätter att expandera på palestinsk mark, nu med målet att det ska bo en miljon israeler på Västbanken.

På Sjöviksseminariet medverkar bland andra

Mona Al Shawwa, jurist PCHR Women Unit
Wejdan Al-Bayoumi, PWWSD Women organisation Gaza
Wafa Jamil Espvall, dokumentärfilmare Ramallah
Alex Abu Atta, EWASH (Emergency Water Group)
Fler talare är bokade. Mer information kommer på www.sjovik.eu
Missa inte Sjöviksseminariet, en mötesplats för elfte året.
DU BEHÖVS I SAMTALET!Föreläsningar - Samtal i grupper - BokbordWorkshop - Utställningar - Film - Musik
Talarlistan och programmet kommer att utökas så småningom....

 

Plats: Sjöviks folkhögskola ligger i Folkärna, Södra Dalarna, närmaste stad är Avesta. Med bil, se vägbeskrivning på www.sjovik.eu Tågstation är Avesta/Krylbo. Det tar 1,5 timme från Stockholm. Vi försöker hämta vid stationen om man anmäler ankomsttid.

 

Pris: 820 kr/person (inkluderar konferens, alla måltider, logi i dubbelrum två nätter). Enkelrum 100 kr/nattextra, lakan 50:- extra. Utan logi 380 kr/person. Anmälan: enklast genom inbetalning till Sjöviks folkhögskolas bankgiro 233-5875. Anmälan kan också göras till expeditionen 0226-67800 och via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arrangörer: Sjöviks folkhögskola, Palestinagrupperna i Sverige, Kristna Fredsrörelsen, Judar för Israelisk Palestinsk Fred, Palestinska föreningen Stockholm, Studieförbundet Bilda, Södra Dalarnas FN-förening,Svenska Palestinakommittén, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Stöd av Folke Bernadotteakademin

Med vänlig hälsning
Lena Lönnqvist
EAPPI South Hebron Hills

Skickar detta från Yatta, South Hebron Hills på Västbanken, där jag är följeslagare under tre månader.

Var vänlig sprid denna inbjudan via mail, hemsidor, facebook och där du kan nå intresserade

Lena Lönnqvist

Relaterade artiklar (efter tagg)