Skriv ut denna sida

Rapport Årsmöte FiB/K Västmanland-Dalarna 2013

P-O Tellander 3 mars 2013

Folket i Bild/Kulturfront Västmanland-Dalarna höll lördagen den 2 mars årsmöte i ett fullsatt Torpet vid Lilltorpet i Falun.

I anslutning till årsmötet genomfördes två öppna kulturinslag i samarbete med ABF Falun.

 

Naturskolans Helge Sonntag berättade om verksamheten och om arbetet med klimatfrågor och ett hållbart samhälle. Helge ansvarar för driften av jordbruket på Hamsarvets Bergsmansgård, som han också visade. Enligt Helge är inte naturskolan en skola i vanlig mening utan ett arbetssätt, att lära in ute. Naturskolan är en kommunal resurs där inriktningen är utomhuspedagogik, kunskap om naturen och hållbar utveckling. Verksamheten riktar sig till både barn och vuxna.

 

Efter en välbehövlig fikapaus fortsatta mötet med Fredens tunna skal, ett musikprogram om Sverige i krig och fred, där musik, sång och text framfördes av musikgruppen Lycklig Ungdom (Malin Loman och Elinor Karlsson) och skådespelaren Leif Stålhammer. För manus och regi står regissören Arne Andersson. Fredens tunna skal handlar om Sveriges nya roll i världspolitiken. Sverige har i dag en yrkesarmé som deltar i krigsinsatser under Nato-befäl.

 

På årsmötet togs beslut om en verksamhetsplan där fredsfrågan finns med som en viktig punkt. Till styrelse valdes Per-Erik Hästö från Säter, Angel Jimenez från Norberg, Margaretha Nordman från Avesta och P-O Tellander från Falun.