Skriv ut denna sida

Säg vad du tycker

Ulrika Bandeira-Tempo dokumentärfestival 14 februari 2013

Randi Mossige Norheim gästar årets Tempo dokumentärfestival som sker den 5-10 mars på bl a biograferna Bio Rio och Victoria i Stockholm. Årets tema är Speak your mind och dokumentärerna fokuserar på yttrandefrihet. Filmaren Guevara Namer berättar om konflikten i Syrien idag

Guevara Namer (8)

Guevara Namer är syrisk journalist, filmare, fotograf och aktivist. Inbördeskriget i Syrien fortsätter trots protester och medlingsförsök och Guevara använder filmen och journalistiken som sina medel i kampen för det fria ordet i sitt hemland. Hon har tidigare suttit fängslad för att ha uttryckt sina åsikter. Hör Guevara Namer berätta om konflikten i Syrien idag i SYRIA UPDATE fredag 8 mars på Victoria.

Här är fler tips på filmer:

 

Nowhere home - norska filmaren Margreth Olin följer några ungdomar som har fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Eftersom de ännu inte har fyllt 18 får de inte avvisas, och nu lever de i en sorts limbo i väntan på ofrivillig exil. Regissören gästar tempo.

 

Flyktingar berättar - Flera kortfilmer där nyanlända flyktingar berättar sina egna historier om vägen från hemlandet och mötet med Sverige.

 

Call me Kuchu - om gayaktivister i Uganda som kämpar mot lagförslag om att homosexualitet ska bli straffbart med döden.

 

Man for a day - dokumentär om performancekonstnären Diane Torr som håller i en workshop där kvinnor får lära sig att både klä sig, röra sig och prata maskulint. Både regissören Katarina Peters och Diane Torr besöker Tempo, och Torr kommer hålla ett föredrag om (bl a) hur hon ser genus som performance.

 

Mannen på taket - radiodokumentär om Jevgenij från Vitryssland som har kommit till Sverige för att arbeta svart som takläggare. Han arbetar utan säkerhetslinor och utan rättigheter och när han en dag faller och skadar sig kvarstår frågan om vem som ska ta ansvar för det. Av stora journalistprisvinnaren Randi Mossige Norheim som gästar festivalen.

 

Mer om programmet på vår hemsida

Gratis bio för skolklasser

Under Tempo Dokumentärfestival 5-10 mars visar vi några av de mest omtalade dokumentärfilmerna som skolbio. Boka in din klass idag! Läs mer

14th Tempo Documentary Festival
5-10 March 2013 Stockholm
------------------------------------
Ulrika Bandeira
Tempo Documentary Festival
Box 17099, SE-104 62 Stockholm, Sweden
Tel +46 73 99 66 177
e-mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.tempofestival.se
Ulrika Bandeira-Tempo dokumentärfestival