Skriv ut denna sida

12/9: Ni'lin - Här är vårt hem

Palestinagruppen i Stockholm, Socialdemokratiska Palestinavänner i Stockholm, ABF Stockholm 1 september 2012

Onsdagen den 12 september klockan 18:30 visas den svenska dokumentärfilmen "Ni'lin - Här är vårt hem" på ABF-huset i Stockholm (Sveavägen 41). Filmen är gjord av Umeåborna Helena Gynne, Elin Andersson, Camilla Lundkvist och spelades in på Västbanken 2008.

Några av filmskaparna kommer och berättar om byn Ni’lin och om filmen samt svarar på era frågor. Hjärtligt välkomna!

Om filmen: I den palestinska byn Ni’lin på Västbanken präglas vardagen av den israeliska arméns närvaro och murbygge. Ni'lin förlorar sin mark och sina olivträd. Friheten i byn blir
alltmer begränsad. Asmaa och hennes familj dricker te och berättar hur situationen påverkar de själva, deras barn och samhället. Byborna ger inte upp och kvinnorna bestämmer sig för att arrangera en egen demonstration. På natten utlyser den israeliska armén utegångsförbud, deras bestraffning av byn blir allt grövre. Snart har alla gränser mellan övergrepp och vardag suddats ut.

Info om filmen från programmet för Götegorgs internationella filmfestival (där den premiärvisades):
"Barnen leker med granater de hittat på marken. De härmar hur de låter. Demonstrationer och väpnade konflikter tillhör vardagen när muren byggs upp kring den palestinska orten Ni'lin på Västbanken. I en dokumentär från insidan blir vi både upprörda och skrämda av det nattliga utegångsförbudet, då israeliska soldater tar över gatorna och skjuter närmast planlöst omkring sig."

Språk: Arabiska/Engelska/Hebreiska

Text: Svenska

Speltid: 36 min

Arrangörer: Palestinagruppen i Stockholm och Socialdemokratiska Palestinavänner i Stockholm i samarbete med ABF Stockholm
Originaltitel: Ni'lin - Our home
Regissör: Helena Gynne, Elin Andersson, Camilla Lundkvist
Utgivningsår: 2012
Längd:

36 min

Om Ni'lin - här är vårt hem:

Barnen leker med granater de hittat på marken. De härmar hur de låter. Demonstrationer och väpnade konflikter tillhör vardagen när muren byggs upp kring den palestinska orten Ni'lin på Västbanken. I en dokumentär från insidan blir vi både upprörda och skrämda av det nattliga utegångsförbudet, då israeliska soldater tar över gatorna och skjuter närmast planlöst omkring sig.
Palestinagruppen i Stockholm, Socialdemokratiska Palestinavänner i Stockholm, ABF Stockholm