Skriv ut denna sida

Hur vi ska behålla journalistikens demokratiska uppdrag?

Mälardalens frilansklubb 22 november 2014

Screen_Shot_2014-11-22_at_16.18.45.png

Missade du debatten Hur vi ska behålla journalistikens demokratiska uppdrag, i Nyköping häromkvällen? Nu kan se den på YouTube med efterföljande intervjuer.

I panelen fanns: Frida Boisen – chefredaktör på GT, Charlotta Friborg – publisher på Östgöta Correspondenten, tf ordförande i TU:s styrelse, Robert Laul – sportreporter på Aftonbladet, och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling.

Tack vare vår medlem Lasse Pettersson, som var där och filmade och nu lagt ut det på YouTube. Se påannons och länkar nedan.

Tack Lasse!

Mälardalens styrelse

Journalistikens demokratiska uppdrag. Det var ämnet för en debatt arrangerad av bland andra Journalistklubben vid Sörmlands Nyheter. Debatten kom att handla om journalisternas roll i det nya medielandskapet – digitaliseringen. En del handlade om vad som händer när allt fler journalister sägs upp och lokalredaktioner som läggs ned.

Men ett nyckelord i debatten var ”klickjakt.” Det vill säga hur vi prioriterar/värderar nyheter i ett läge där många klick är en väg till kommersiell framgång och överlevnad.

Se ett sammandrag av debatten

Se hela debatten på SN:s hemsida 

Mälardalens frilansklubb