Skriv ut denna sida

Visions Annika Strandhäll blir socialförsäkringsminister

Vision 3 oktober 2014

Screen_Shot_2014-10-03_at_14.50.42.png

Visions förbundsordförande Annika Strandhäll har utsetts till statsråd i Sveriges nya regering. Annika Strandhäll får ansvar för socialförsäkringsfrågorna och blir också chef för socialdepartementet.

 

I samband med utnämningen i dag lämnar Annika Strandhäll uppdraget som förbundsordförande för Vision, ett uppdrag som hon har haft sedan 2011.

- Det är med blandade känslor som jag lämnar Vision, men jag gör det i förvissning om att det är en stabil organisation i medvind som har sin bästa medlemsökning på 25 år. Samtidigt ser jag en fantastisk möjlighet att som socialförsäkringsminister få fortsätta att driva frågor som är centrala för svensk välfärd, säger Annika Strandhäll.

Som chef för socialdepartementet kommer Annika Strandhäll bland annat att ansvara för sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen, pensioner och föräldraförsäkringen.

- Jag har ett djupt rotat engagemang i dessa frågor. Inte minst föräldraförsäkringen, som också har en avgörande betydelse för hur vi ska nå ett jämställt arbetsliv, säger Annika Strandhäll som i samband med ministerutnämningen också lämnar uppdraget som ledamot i regeringens delegation för jämställdhet i arbetslivet, JA-delegationen.

Visions första vice ordförande Ove Jansson, bibliotekschef i Tidaholm, tar tills vidare över ordförandeposten i Vision.

- För Vision är det givetvis en stor förlust att Annika Strandhäll lämnar förbundet. Hon har varit drivande i det förändringarbete som vi har jobbat intensivt med de senaste åren. Samtidigt har vi gott självförtroende i organsationen. Vision har nyligen slagit fast inriktningen för de kommande åren och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att göra skillnad för våra medlemmar i deras vardag. Vi önskar Annika Strandhäll varmt lycka till med sitt nya och viktiga uppdrag! säger Ove Jansson.

Vision