Skriv ut denna sida

Sverigedemokraterna möter Jokkmokk

Leif Öhman Randijaur 16 april 2014
Sverigedemokraterna möter Jokkmokk
Bild: Leif Öhman

Mötet inleddes med stängd dörr, vilket förklarades med att vi troligen skulle obstruera. Därför hade polis tillkallats.

Samma dag som Folketshus-föreningarnas centralorganisation uppmanat föreningarna att inte hyra ut lokaler till organisationer som Sverige-Demokraterna och liknande, ja då håller SD möte i Jokkmokks Folkets-Hus.

Att SD kommit till byn är i sig inget märkligt, de genomför en "drive" i Norrbotten för tillfället. Lokala media har uppenbara problem med att rapportera om detta (tur att vi har "fibban" då).

Vi var en smärre skara bybor och andra, som samlats för att för att kontra SD:s främlingsfientliga politik. På dukat bord bjöd vi på fika och firade "Mångfaldens dag".

Förutom två ledande kvinnor samlade mötet fem åhörare. Mötet inleddes med stängd dörr, vilket förklarades med att vi troligen skulle obstruera. Därför hade polis tillkallats.

Kvinnorna började med att förklara sin ovana och smärre okunnighet. Därför var det bättre om frågor ställdes, istället för något anförande från dem.

 Fem "intresserade"ställde frågor som besvarades med "håller med". Plötsligt övergick meningsutbytet till fråga om vem som anordnat manifestationen och om tillstånd för den.

För vår del tappade munhuggningen mening, vi lämnade lokalen och konstaterade att vår manifestation samlat fler människor än SD:s möte.

En halvtimme senare står en polispiket utanför Folkets hus när vi åker hem.

Måndag 14 april i Jokkmokk

SD_mote_i_Jokkmokk.jpg

 

Leif Öhman Randijaur