Skriv ut denna sida

Hemtjänstupproret

Britta Ring 13 februari 2014
Hemtjänstupproret
Bild: Hemtjänstupproret

Ge oss hemtjänstarbetare andrum och kisspauser vi har rätt till! Inkludera vår kompetens i planering och beslut som rör oss!

HUR, Hemtjänstupproret, ska skriva en arbetsförklaring över hemtjänstarbetet. Men vi behöver er hjälp, Vad tycker du ingår i dina arbetsuppgifter? I en av alla annonser som ligger uppe nu på Arbetsförmedlingen just nu står det:

"Som hemtjänstpersonal är det viktigt att du har en positiv grundsyn, är ansvarskännande och kan utföra arbete både självständigt och i team. Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Har ett flexibelt och kreativt tankesätt med en förmåga att se möjligheter"

Vad ryms inte i den bilden? Vad behöver du för att vara bra på ditt jobb?
Kommentera gärna.


Eller mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hemtjänstupproret

Hej vårdbiträden och hemtjänstarbetare!

Hemtjänstupproret har möten i Stockholmsområdet varje vecka. Alla hemtjänstarbetare som vill kämpa med oss för en mänskligare hemtjänst är hjärtligt välkomna.

Bor du inte i Stockholm, ingen fara! Mejla oss så kan vi komma med råd och tips för hur du startar en lokal grupp i din kommun.
Hemtjanstupproret.jpg
Hemtjänstuppropet håller sin första manifestation utanför Äldreförvaltningen i Stockholm den 31/1 2014, mot stressen i hemtjänsten och ParaGå.  Från januari 2014 gäller en ny form av tidsregistrering i telefoner (ParaGå) som GPS-övervakar, minskar flexibilitet och bidrar till, istället för att avstyra, en stressig och därmed osäker arbetsmiljö. "Minska stressen i hemtjänsten" var ett av våra budskap. Vad vill du ändra i ditt arbetssituation?
 
 
 
Britta Ring