Skriv ut denna sida

Bildar förening för Fas 3-deltagare

Johanna Ravhed - Kristianstad - NorraSkåne.se 23 april 2013
– Man är så nedtrampad och rädd att ingen vågar säga ifrån, säger Kjell Klemark. Nu startar han en förening för andra Fas 3-deltagare som blivit dåligt behandlade av Arbetsförmedlingen.

Bildar förening för Fas 3-deltagare - Kristianstad - NorraSkåne.se
Det heter att vi är kunder hos arbetsförmedlingen. Jag har i alla fall lärt mig att kunder ska man behandla med respekt och inte som mindre vetande, säger Kjell Klemark och utmanar Arbetsförmedlingens chef i Kristianstad på en offentlig debatt.

Mer av rörelsen mot FAS 3:

VI VILL att ALLIANSEN SKROTAR FAS 3 NU

Det finns idag 703 832 människor i vårt land som är antingen öppet arbetslösa eller i program med aktivitetsstöd. 34 248 i Fas3, den mest ineffektiva och verkningslösa arbetsmarknadsåtgärd man kan tänka sig. Bara kostnaden för ersättningen till arbetsgivarna som tar emot denna fria arbetskraften är över 140 miljoner kronor varje månad. Tänk om de pengarna istället kunde gå till något vettigare!

"Jag blev först paff, när jag för första gången tog del av detta i media och sedan vart jag arg för som kyrkopolitiskt aktiv kan jag inte se något skäl till att Svenska kyrkan ens kan tänka sig tanken att ta in långtidsarbetslösa och därmed sko sig på det. Det är bättre att anställa istället, ja varför inte låta de långtidsarbetslösa få sådana anställningar med både avtalsenlig och juste lön o arbetsvillkor det borde vara Svenska kyrkans prioritering och när jag synar Varnhems församlings agerande så kan jag förstå Iréne Karlsson Sjöströms skarpa reaktion på det inträffade..."

 


  • Själv ville jag ha en fotpall av anordnaren. Satt vid en dator hela dagarna och eftersom bordet var högt och jag är kort så nådde inte fötterna ner till golvet utan hängde och dinglande. Då fick jag en tom datorkartong. Den var för hög. Dock fick jag personligt anpassade terminalglasögon.
  • Vid nuvarande placering sade man direkt att det inte finns pengar för minsta anpassning av miljön. Jag erbjöds målning och slipning utomhus eller att vara inomhus med dålig ventilation och cirka trettio parfymerade personer, allt detta på trots mot läkarintyg. Fast jag har mångfaldiga intyg och utlåtande från läkare och rekommendationer från allergikonsulent tyckte ändå Försäkringskassan att jag måste bevisa det ytterligare genom att pröva mer och därmed åka mer till akuten.

    Det finns inga tester för kemikalieöverkänslighet och jag undrade hur de skulle kunna mäta symtom som till exempel yrsel och fick svaret att de kan ju se om jag ramlar åt olika håll.
Johanna Ravhed - Kristianstad - NorraSkåne.se