Skriv ut denna sida

FAS 3 sänker lönerna

Bild: Tomas Karlsson via VI VILL att ALLIANSEN SKROTAR FAS 3 NU 26 februari 2013

33 766 personer är inskrivna i FAS 3. 33.766 personer x 5.000 kr till arbetsgivaren som tar emot FAS3are . Det blir 168.830.000 kr per månad som staten mutar arbetsgivare med för att ta emot arbetskraft. BETALD arbetskraft!!! Pengarna hade behövts inom sjukvård, förskola och äldreomsorg med mera. Fler bilder av Tomas Karlsson

Tomas Karlsson

Svar från Arbetsförmedlingen: "Oavsett vilken regering vi har är vår uppgift som arbetsförmedlare att ta vara på alla de möjligheter som vi har genom vårt uppdrag och föra det vidare till våra kunder. Att på ett enkelt och bra sätt informera om allt som vi faktiskt kan hjälpa till med.
Till vår hjälp och som stöd får vi varje år ett regleringsbrev från regeringen, samma regering som du och jag och resten av svenska folket har varit med om att rösta fram. "

Tomas Karlsson

Tomas Karlsson

Tomas Karlsson

 

Arbetet som kollektiv lögn

I en polemisk debattartikel i Talouselämä skriver Reima Suomi, professor i systemvetenskap vid Åbo handelshögskola, att det är en stor lögn att det behövs mera arbete i en framgångsrik ekonomi.

Det finns inget egenvärde i att arbeta, i synnerhet inte med det onödiga arbete som syftar till meningslös konsumtion utan något verkligt behov. Det är inte arbete utan värde som behövs. Ju mindre arbete som behövs för att åstadkomma ett värde i form av produkter eller tjänster desto bättre är det.
En effektiv användning av resurserna kallas produktivitet. Frukterna av produktiviteten kan inte fördelas utgående från den mängd arbete individen gör. Något slag av medborgarlön kunde vara en lösning, anser Reima Suomi.

 

"På svensk arbetsmarknad har det under de senaste åren dykt upp massor med verksamheter som drivs helt eller delvis med hjälp av bidrag i form av både pengar och/eller gratis arbetskraft. Min fråga är alltså ni som driver företag eller jobbar som handledare där ni tjänar pengar i form av fas3 bidrag och gratis arbetskraft skäms ni inte. Ni som har ett företag där ni har en stor del av personalen i form av gratis praktikanter från arbetsförmedlingen skäms ni inte? Ni som äger coachföretag eller jobbar på sådana företag skäms ni inte? Samtliga av dessa verksamheter kostar bara pengar för skattebetalarna till ingen som helst nytta. Risken är i stället mycket stor att dessa insatser blir kontraproduktiva eftersom att de konfiskerar de arbetslösas tid så de inte har tid att söka jobb lika aktivt längre samt att risken är även uppenbar att det tränger undan jobb. Varför ska restaurang ägaren anställa en diskare om de får en gratis från AF i 6 månader. Diska på restaurang lär man sig på ett par dar så det är enkelt för arbetsgivaren och göra sig av med en praktikant och ta in en ny praktikant i stället."

"Därför måste fritid stigmatiseras till varje pris."


  • ‎"Det var regeringen under moderaternas ledning som införde den bortre parentesen i aktivitetsstödet. Som gjorde det så svårt att kvalificera sig till ersättning från arbetslöshetsförsäkringen att över en halv miljon arbetslösa och undersysselsatta i Sverige nu står utan.

    Det är regeringen som vägrar stoppa anvisningarna till fas 3, trots att riksdagen i juni 2011 beslutade om ett stopp.

    Regeringen måste inse att arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring som fyller en viktig samhällsekonomisk funktion.
    Med tanke på Sveriges exportberoende, lär den svaga utvecklingen vi sett av den internationella handeln hålla tillbaka vår ekonomiska återhämtning.

    Konsumtionen i Sverige får därför inte stagnera, utan behöver vara en drivkraft för den ekonomiska utvecklingen de kommande åren.
    Att fler nu tvingas hanka sig fram på socialbidrag, de låga ersättningarna i aktivitetsstödet eller bli försörjda av anhöriga, hämmar en sådan utveckling."

  • Allt fler arbetslösa deltar i arbetsmarknadsprogram utan att ens få den lägsta ersättning i aktivitetsstödet.
    Det är ett nytt och obehagligt inslag i arbetsmarknadspolitiken signerat Moderaterna.
    Genom att införa en bortre parentes för dem som inte kvalificerat sig till arbetslöshetsersättning, och samtidigt göra det svårare att kvalificera sig, har regeringen effektivt skjutit över kostnaderna för arbetslösheten på familjer och kommuner.
    Det är en farlig utveckling

 

 

Onådiga luntan

 

 

 

 

Det pyser och bubblar runtom i landet. Länge har den knutna näven hållts i fickan, man har muttrat åt nyheterna, kanske gillat några sidor på Facebook för att göra en… Läs mer →

Jag heter , har en sjukersättning på 7300 kr efter skatt och har för länge sen slutat skämmas för det. Vi ses på barrikaderna ;)  20 februari, 2013

Sanningen om JOBBEN som inte finns

 

"FAS3 är en av alla meningslösa och destruktiva arbetsmarknads-åtgärder där inte ens avsikten ser ut att vara i närheten av att det skall leda fram till ett reellt betalt och behövt JOBB. Ett annat skräckexempel inom JOBB sektorn, är det på senare år påhittade yrket jobbcoach. Ett påfund av arbetsförmedlingen som fyller ett enda syfte, att skapa en avlönad meningslös sysselsättning enbart för coachen, notera också avlönad av våra gemensamma skattepengar."

 

"...jag kommer aldrig att upphöra med att tjata och återigen tjata om att det är skapandet av reella JOBB som måste stå i fokus. Jag kommer oförtrutet att fortsätta min kamp mot alla former av artificiell och konstlad sysselsättning som inte leder framåt.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör"

Bild: Tomas Karlsson via VI VILL att ALLIANSEN SKROTAR FAS 3 NU