Skriv ut denna sida

Överklagar Fas3-slaveriet

VIDEO: Arbetssökande Pernilla Wadborg utmanar Fredrik Reinfeldt 22 december 2012
GOD JUL FREDRIK REINFELDT? Paulaochpernilla

Pernilla Wadborg, en arbetslös kvinna riskerar mycket till gagn för många andra och överklagar Fas3-slaveriet till alla svenska instanser. Nu utmanar hon Arbetsförmedlingen i Europadomstolen och straffas därför med en faktura från AF pga detta med ett krav på 10 000 kr. Många arbetslösa och andra skickar nu in 20 kr (eller mer) för att bistå henne. Pernilla Wadborg utmanar nu Fredrik Reinfeldt till debatt.

Pumorna i FAS 3 har fått en faktura på 10.000 kr!

Aktuellt mål har gått igenom alla rättsinstanser i Sverige (Tingsrätten, Hovrätten och Högsta Domstolen) och är nu överklagat till Europadomstolen för internationell prövning samt polisanmält i Sverige för brott mot svensk lag, mänskliga rättigheter och en myndighet som handlar i strid mot regeringens uppdrag.”

Detta är vad fakturan handlar om. Rättegångskostnader. Som AF fakturerat Pumorna, eller rättare sagt, som AF fakturerat Pernilla Wadborg.

GOD JUL FREDRIK REINFELDT? heter den video som släppts av “Pumorna” på Youtube.

Vill du ha insyn i rättsfallet, som är polisanmält och hänskjutet till Europadomstolen?

Pernilla Wadborg ./. SVERIGE ( Staten genom Arbetsförmedlingen)

Bakgrund i korthet

* Jag har av Arbetsförmedlingen vållats utebliven anställning med marknadsmässig lön och följdskadats med FAS3 mfl skador som bla kränkt min rätt till självförsörjning och förstört mitt liv.

 

* Jag har utomrättsligt lastats FAS3 ( samhällstjänst), vilket för kriminella normalt är det sätt som ett straff avtjänas,  genom att de jobbar gratis åt staten under en tidsbestämd tid till dess att straffet avses avtjänat.....

VI VILL att ALLIANSEN SKROTAR FAS 3 NU

Beskrivning

Arbetsförmedlingen är för många arbetssökande idag en återvändsgränd med FAS 3 som arbetslivets ändhållplats. Någon skämtade och sa att FAS 3 är Sveriges största arbetsgivare. FAS 3 är ingen arbetsgivare, FAS 3 är det närmsta vi kommer slaveri i modern tid i Sverige.

Kära alliansföreträdare, Vi vill be er i egenskap av medmänniskor och medborgare i detta land om något många utav oss aldrig tidigare kunde föreställa oss att ens behöva be vår egen regering, våraa folkvalda företrädare om.
Vi ber om att få slippa arbeta heltid för en usel ersättning som knappt täcker livets nödtorft utan något alls att se fram emot, inte ens en riktig semester.
Vi ber er om att för en gångs skull visa oss respekt som fullvärdiga människor, är detta för mycket begärt?
Ja, vad skall vi tro när vi dagligen får oss till livs synpunkter som dessa, uttalade av era medarbetare i alliansen och övriga sympatisörer. Håll till godo:

"..- Vi måste komma ihåg att det är sköra människor vi talar om….."
"... Alternativet, att låta människor sitta hemma i soffan och inte göra något, vore mycket sämre.." .Hillevi Engström (m), arbetsmarknadsminister om människor som hamnat i Fas3.

"..-Men en sak är definitivt säker man måste gå till dansen, i den finaste kostymen, med det vackraste leendet och helst nykter för att hitta rätt arbetslivspartner..." Roger Södervall (m) om att vi som hamnat i fas 3 bör hålla oss nyktra och propra för då går allt så bra..

"..-Vad skapar det för drivkrafter i ett samhälle om människors agerande eller brist på agerande inte får några konsekvenser? Är det så otänkbart att begära lite positiv respons av människor som fått all den hjälp och fått del av alla de insatser som fas 1 och 2 erbjuder? "
Den flitiga bloggerskan Helena Rivière (m) och f.d riksdagsledamot. Tacksamhet påbjudes, trots att taket bokstavligt och bildligt rasar ner över många av oss arbetare i Fas3.

Detta är bara en bråkdel av allt som står om oss i Fas3. Vi trampas på, spottas på och visas ingen som helst respekt, trots att vi inget hellre vill än ha ett vanligt jobb och en alldeles vanlig lön. Istället skall vi vara tacksamma över att sysselsättas och erbjudas en "social gemenskap" och en kopp kaffe.
Är detta rätt?
Nej, Vi är vuxna, dugliga människor som förtjänar mänskliga rättigheter och en lön för vårt arbete. En limpa kostar inte mindre för oss arbetslösa än för er politiker i alliansen.

Vi ber er: Lägg ner Fas3 NU!

****

Här kommer Förordningen om Jobb och Utvecklingsgaratin så det är bara att kopiera, där står alla bestämmelser gällande aktivitet, närvaro, sjukdom m.m. Funderar man över något är det bara att gå in och läsa.
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20070414.htm#P13S2

Vilka är anordnarna i Fas 3? Sekretess skyddar privata anordnare som kan tjäna på systemet

 

Långtidsarbetslösa allt mer chanslösa för att få ett betalt arbete.

 

Fas-3 aktör förlorar kontrakt

Arbetsförmedlingen har sagt upp avtalet med Komeos, en av Malmö stads största fas-3 anordnare rapporterar ETC Malmö.
VIDEO: Arbetssökande Pernilla Wadborg utmanar Fredrik Reinfeldt