Skriv ut denna sida

Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna

Nils Lundgren 6 oktober 2012
Ramazan Bashardost: Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna Nils Lundgren +46 73-0398823 Canon Legria FS 200

Den afganske förre ministern Ramazan Bashardost anser att Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna eftersom den svenska polisen behandlar afghanska asylsökande illa. Det är särskilt behandlingen av en kvinna som upprör Ramazan Bashardost. Han tog upp hennes fall i sitt offentliga framträdande i Stockholm.

Om den svenska polisen tillåts begår sådana brott vad kan då de afghanska asylsökanden vänta sig av de afghanska krigsherrarna?

Många afhganer har sökt upp den f.d ministern Ramazan Bashardost som besökt Göteborg, Malmö och Uppsala, för att berättar hur illa de behandlats. Ramazan Bashardost framträdde den 6 oktober 2012 på ABF i Stockholm. Mötet arrangerades av Folket i Bild/Kulturfront och Föreningen Afghanistansolidaritet.

Det var både infödda svenskar och afghaner som kommit för att lyssna och ställa frågor. Bashardost levererade en skoningslös kritik av korruptionen i landet som göds av västs sk bistånd. Efter mötet ordnades ett extra möte för alla afghaner.

 

AFGHANISTANVECKAN STARTADE 3 OKTOBER
Ramazan Bashardost framträdde på Uppsala Utrikespolitiska förening inför en fullsatt sal på universitetet. Det var många ungdomar både infödda svenskar och afghaner som kommit för att lyssna och ställa frågor. Bashardost levererade en skoningslös kritik av korruptionen i landet som göds att västs sk bistånd. Efter mötet på universitet ordnades i all hast ett extra möte för alla afghaner, på ABF i Uppsala, som inte kommit in på första mötet eller som ville höra mer från Bashardost.

Lördag 13 oktober kl 13 på ABF i Stockholm: Osaman Abdul Basir, ung kvinnlig aktivist från Afghanistans solidaritetsparti talar om situationen för Afghanistans kvinnor. Mötet ingår i programmet Inspiration världen. Se : http://inspirationvarlden.org/program/

Tisdagen den 9 oktober 2012, kl l9 i Lidköping. "Varför talar vi så lite om freden? Om Sveriges krig iAfghanistan". Arrangör: Svenska kyrkan i Lidköping