Skriv ut denna sida

Bojkotta Läkerol

Stefan Hall Lagerarbetare på Procordia Food AB 10 juli 2012

Cloetta, ägt av riskkapitalbolaget Nordic Capital, lägger ner produktionen vid sin fabrik i Gävle. Företaget gör det trots att anläggningen leverar fina vinster till ägarna. Bojkotta "Ahlgrens Bilar", "Läkerol" samt "Skumkantareller" och andra produkter från Cloetta som tillverkas vid den drabbade fabriken! skriver Stefan Hall Lagerarbetare på Procordia Food AB

I veckan beslutade Cloetta, ägt av riskkapitalbolaget Nordic Capital, att lägga ner produktionen vid sin fabrik i Gävle.

Man gör det trots att anläggningen leverar fina vinster till ägarna.
Men detta räcker inte åt girigbukarna! Ah nej! De måste ha ännu mer pengar. "Därför lägger vi ner fabriken i Gävle och flyttar produktionen till ett låglöneland där de anställda inte törs ställa så hårda krav"...... Kan väl nämna i sammanhanget att samma dag som beslutet fattades blev de 3 vd:arna upptaxerade med 579 miljoner. Den som tjänar mest av dessa 3 tjänar lika mycket själv på 1 år som de 114 arbetarna på Gävle-fabriken gör tillsammans under 3 år. Rättvis fördelning av företagets vinster, eller hur?

De anställda och facket har protesterat.
Via förhandlingar, protestlistor både fysiskt och på nätet, demonstrationer i Gävle och Stockholm. Man har försökt allt för att få ägarna att inse det vansinnigt sjuka i sitt beslut.

Men detta skiter företaget blankt i. Man tar ingen som helst hänsyn till varken sin personal eller svenska samhället. För detta beslut drabbar inte "bara" de anställda vid Gävle-fabriken och deras familjer. Det drabbar hela samhället Gävle och i förlängningen även dig och mig var vi än bor. För detta tänkande är inget unikt! Det är inte första gången detta sker, men låt oss tillsammans försöka få det att bli den sista!

Vi är några stycken som tycker att "Nej, nu får det banne mig vara nog"! Nu är det dags att företaget inser att inte bara de 114 i Gävle är förbannade på detta tilltag. Och hur gör vi då bäst för att påverka dom? När det inte biter med samtal, brev, förhandlingar och demonstrationer? Jo, självklart genom att minska deras plånböcker! Vi utnyttjar helt enkelt den makt vi har som konsumenter. Oavsett vilken partifärg vi råkar ha så inser vi att detta är inte OK.

Vi tänker, från och med idag 16/6 2012, bojkotta de produkter från Cloetta som tillverkas vid den drabbade fabriken! Dessa är "Ahlgrens Bilar", "Läkerol" samt "Skumkantareller".
Vi har fått nog nu!
Hoppas även du och dina vänner har fått det!
Stefan Hall Lagerarbetare på Procordia Food AB